A tíz legjobb tévés beugrás

Vágólapra másolva!
Van, aki csak egy pillanatra ugrik be a poén kedvéért, van, aki csak a hangját adja és van, aki bátran hülyét csinál magából ország-világ előtt. Összeállításunkban közismert személyiségek legütősebb, legfrappánsabb televíziós cameóit, hosszabb-rövidebb vendégszerepléseit szedtük össze Quentin Tarantinótól Bruce Willisen át Matt Damonig.
Vágólapra másolva!

10. Oprah Winfrey - A stúdió

A délutáni talkshow-k nagyasszonya, aki nemrégiben jelentette be visszavonulását, A stúdió harmadik évadában tűnt fel: önmagát alakította, Liz Lemon mellé szólt a jegye a repülőn. A hosszú út alatt Oprah nemcsak magánéleti tanácsokkal és divattippekkel látta el, a bizonyos tudatmódosító szerek hatása alatt álló tévés kreatívot, de még arra is ígéretet tett, hogy kibékíti Lemon civakodó színészeit. A dolog szépséghibája, hogy a begyógyszerezett Lemon csak képzelte az egészet, és valójában egy túlbuzgó tizenkét éves kamasznak öntötte ki a szívét.


---------------------------

9. George Lucas - Narancsvidék

A Star Wars-univerzum atyaúristene a Narancsvidék második évadában tűnik fel néhány percre, hogy megvásárolja Seth képregényének megfilmesítési jogait, és ha már ott van, néhány atyai tanáccsal is ellátja habozó hősünket. Seth lemondja a szalagavató bált, hogy találkozhasson a producerrel, a megbeszélésen azonban az önmagát alakító Lucas meggyőzi, hogy nem érdemes kihagynia - ő annak idején megtette, de azóta is bánja. A szakállas-farmeres filmmogul beugrója minden bizonnyal nemcsak afféle baráti szívesség volt az alkotóknak, hanem egyben jól időzített marketingfogás is: a vonatkozó epizód pontosan egy héttel A Sith-ek bosszúja előtt került adásba az Egyesült Államokban.


---------------------------

8. Christopher Reeve - Smallville

Nem példa nélküli, hogy a különféle sorozat-adaptációk és remake-ek összeeresztik a régi és új hőst néhány jelenet erejéig, de ezt a mutatványt alighanem a Superman fiatalkorát elmesélő Smallville-ben oldották meg a legjobban. A sorozat alkotói igazi kulcsszerepet bízták a szuperhős eredeti megformálójára, a tragikus sorsú Christopher Reeve-re, aki a második évadban, mintegy átadja a stafétabotot az új Supermannek: a nyaktól lefelé megbénult színész egy rejtélyes, tolószékes tudóst alakít, aki elsőként fedi fel az ifjú Clark Kent előtt annak kriptoni származását és eredeti nevét. Reeve - nem sokkal halála előtt - még feltűnt a harmadik évadban is.


---------------------------

7. Kiefer Sutherland - Simpson család

A Simpson család alkotói valósággal sportot űznek abból, hogy rajzolt formában, eredeti hanggal, a lehető legtöbb hírességet vonultassák fel a sorozatban, a tizennyolcadik évadot lezáró 24-paródiához, példának okáért sikerült megnyerniük Kiefer Sutherlandet: a 24 stílusában készült epizódban Bart éppen egy bűzbomba felrobbantását próbálja megakadályozni a springfieldi süteményvásáron, amikor véletlenül Jack Bauerrel kapcsolják össze telefonon, akiből jó szokása szerint viccet csinál. A dolog itt nem ér véget, Bartnak és Lizának az utolsó pillanatban végül sikerül megakadályoznia a merényletet, ekkor azonban egy rakás CTU-ügynök társaságában váratlanul megjelenik Bauer, hogy felelősségre vonja Bartot a telefon miatt.


---------------------------

6. A teljes Star Trek-gárda - Futurama

Valószínűleg minden trekkie legvadabb álma vált valóra, amikor a Futurama negyedik évadjában a Star Trek teljes, eredeti gárdája újra összeállt - még ha csak rajzolt formában is. Az epizód története szerint a 23. századra a Star Trek-kultusz olyan veszélyes méreteket öltött, hogy a teljes sorozatot betiltották, az utolsó fennmaradt kazettákat pedig egy távoli bolygón rejtették el. Az akvárium-fejként tovább élő Star Trek-színészek ebbe nem tudtak beletörődni, önkéntes száműzetésbe vonultak, ám Fry, a sorozat fanatikus rajongója és a Planet Express legénysége rájuk talál egy idegen bolygón, ahol egy energialény tartja őket fogva. A Star Trek-utalásokkal sűrűn megszórt epizódhoz William Shatnertől kezdve George Takein át egészen Leonard Nimoyig szinte az Enterprise teljes legénysége a hangját kölcsönözte.

Forrás: [origo]