2009 legnézettebb tévéműsorai itthon

Vágólapra másolva!
Szilveszterkor még javíthat a Tv2, de az évet már elvitte az RTL Klub, olyan műsorokkal, mint a Csillag születik, a Vacsoracsata vagy a Barátok közt. A százas listán mindössze egy MTV-s műsor található, egy márciusi Sas-kabaré, amúgy csak az RTL és a Tv2 ért el 1,2 millió fölötti nézettséget idén.
Vágólapra másolva!

Az év legnézettebb műsorainak listáját az RTL Klub uralja: a Csillag születik döntőjének bő hárommilliós nézettsége valószínűleg még a készítőket is meglepte. A Vacsoracsata egy októberi adása és a Neveletlen hercegnő című film került még fel a dobogóra, mindkettő bőven kétmillió fölötti nézőszámmal. A sokat pocskondiázott trash reality, a Benkő feleséget keres utolsó epizódja is az élmezőnyben tanyázik, akárcsak az RTL-es szappanopera.

Sportesemények közül Erdei Zsolt bunyója volt a legnézettebb, de egy focimeccset, egy szeptemberi vébéselejtezőt is végignéztek 1,67 millióan. Ez a portugálok elleni mérkőzés volt, a Puskás-stadionból, gyakorlatilag ezzel vesztette el továbbjutási lehetőségét a magyar válogatott.

A Tv2-nek a Napló, a Jóban Rosszban és a Tények hozott néha jobb eredményeket, de a csatornánál aligha elégedettek, idén nem volt kiugró eredmény, ellenben jelentős a lemaradás az RTL Klub mögött (tegnap már a Tények is csúnyán kikapott a célcsoportban 44,5 százalékot elért Híradó-tól).

A vetélkedők közt egyértelmű volt A széf fölénye, bár a Mr. és Mrs. is csinált egyszer 1,57 milliót, és az Áll az alku-nak is volt pár jobb estéje. Heti sorozatok közt a Cobra 11 nyert, a második helyezett Mentalista már annyira lemaradt tőle, hogy tisztán látszik: kiugró eredményt ezekkel nem lehet elérni, de a jó átlagokat azért hozzák.

A húsz legnézettebb tévéműsor 2009-ben, teljes lakosságnál mért nézőszámmal és közönségaránnyal:

Forrás: [origo]

Minden műsor a legnézettebb részével, csak egyszer szerepel a listán!