2009 legjobb női a tévéből

Vágólapra másolva!
2009-ben sem maradtak a sorozatnézők csinos nők nélkül, a legtöbb széria fel tudott mutatni legalább egy olyan fiatalasszonyt, akinek csábereje, szépsége, netán erotikus kisugárzása miatt érdemes volt a képernyő előtt maradni. Az alábbi listán szereplők azonban nemcsak dekoratív nők, hanem tehetséges színésznők is, ráadásul elismert és nézett sorozatban. Ez a mi ötös listánk, de várjuk az olvasókét is!
Vágólapra másolva!

1. Julie Benz

Forrás: --


Hol látható? Dexter

Szerepe szerint? Rita Bennett

Hol volt eddig? Sok filmben és sorozatban, például a 2008-as Rambo-ban is. A Buffy nézői is sok részben találkozhattak vele, az Angel-ben húsz epizódban játszott, de hét Roswell-rész is vele forgott. Olyan sorozatokban voltak villanásai, mint az Egy rém rendes család, a Sliders, az NCIS vagy a Helyszínelők.

Érdekesség? Hároméves korában tanult síelni, de a jeges pályákról a kamerák elé csúszott. Indult Buffy szerepéért is 1997-ben, itt a főkaraktert Sarah Michelle Gellar ugyan elhalászta előle, de a természetfölötti jelenségekkel az Odaát-ben is találkozott. Jó barátnője Eliza Dushku (Dollhouse, Tru Calling).

------------------------------

2. Evangeline Lilly

Hol látható? Lost

Szerepe szerint? Kate Austen

Hol volt eddig? Reklámokban, kisebb szerepekben a Smallville-ben, Stephen King Kingdom Hospital című minisorozatában, picit feltűnt a Tru Calling-ban.

Érdekesség? A csinos, kanadai születésű színésznőt felkérték 2004-ben, hogy mutasson valamit testéből a Lost-ban, de nemet mondott. Így is befutott, kedves szépségével, korábban amúgy pincérnőként és légiutas-kísérőként is dolgozott. Hawaiin forgatnak már több éve, háza is leégett ott, a Hollywoodba sem vágyó színésznő kezdi unni a sorozatos megterhelést.

------------------------------

3. Sonya Walger

Hol látható? FlashForward

Szerepe szerint? Dr. Olivia Benford

Hol volt eddig? Donna Barnes volt a kiváló Mocsok macsók meséi-ben (ahol a Médium Joe-ja is játszott), a főszereplő, Mike Binder feleségét hozta remekül. A New York-i helyszínelők tíz részében láthattuk, öt epizódban volt különleges ügynök az itthon is vetített Sleeper Cell-ben, utána pedig olyan sorozatok jöttek, mint a Lost vagy a Terminator: Sarah Connor krónikái.

Érdekesség? Londonban született, de mivel apja argentin, így kiválóan hozza a spanyol-argentin akcentust az angolban is. A FlashForward-ra szinte rávetette magát: "Az első perctől teljesen odavoltam a show-ért. Úgy éreztem, az írás egyszerűen bravúros. Azonnal hívtam is az ügynökeimet, és közöltem velük: ebben szerepelni akarok! Hogy lehetne ezt elintézni? Mit kéne tennem? Bárkinél jelentkezem meghallgatásra, semmi nem lehet akadály!" - nyilatkozta.

------------------------------

4. Andrea Roth

Hol látható? Ments meg!

Szerepe szerint? Janet Gavin

Hol volt eddig? A Robotzsaru-ban és sok tévéfilmben (Esküvőláz, A mintaférj, Veszedelmes vonzalom). Kisebb szerepei voltak a Hegylakó-ban, a Miami helyszínelők-ben, a Lost-ban és a Gyilkos elmék-ben.

Érdekesség? A már 42 éves színésznő kanadai születésű, mint sok sorozatos pályatársa az USA-ban. 11 éves korában ismerkedett meg a színjátszással, színházi darabban kezdte, középiskolásként pedig modellkedett.

------------------------------

5. Ellen Pompeo

Hol látható? Grace klinika

Szerepe szerint? Meredith Gray

Hol volt eddig? Szerepelt a Sulihuligánok vagy a Rablás művészete című filmekben, feltűnt az Esküdt ellenségek-ben vagy a Jóbarátok-ban is.

Érdekesség? Jó parti, heti 200 ezer dollárt keres, ráadásul Michael Bloomberg New York-i polgármester volt az esküvői tanúja. Olasz és ír felmenőkkel rendelkezik, az amerikai olaszok alapítványa ki is tüntette munkássága miatt.

------------------------------

Mivel azonban minden hasonló lista erősen szubjektív, így egyben felháborító lehet egyeseknek, várjuk olvasóink véleményét, kedvenc nőit, azokat a csábos asszonyokat, lányokat, akik miatt képesek letelepedni a tévé elé, végignézni egy 20 vagy 40 perces epizódot. A 13-as, Olivia Wilde tetszik, netán Jennifer Morrison (Cameron) a Doktor House-ból? Esetleg a Gyilkos elmék szőkéje, A. J. Cook pillantása halálos? Kizárólag Balogh Edina vagy Kardos Eszter miatt üli végig a Barátok közt-öt minden áldott este? Írja meg nekünk!