Titkolná az RTL Klub, de megtaláltuk

Vágólapra másolva!
A Jópofa kofa című új sorozatában nem nagyon bízhat a csatorna - különben miért tenné a premiert éjjel fél kettőre?
Vágólapra másolva!

A csatornák a nagy amerikai stúdióktól legtöbbször csomagban vásárolnak sorozatokat és filmeket, így a pakkban meglapul néha olyan termék is van, ami nem kellett annyira, de le kell adni, a szerződés szerint. Ezeket az alkotásokat szokták a magyar tévék ellőni hétvégén délután, mikor amúgy sem erős a nézettség, netán éjjel, így nem rontják jelentősen a közönségarányt.

A Jópofa kofa című egykamerás komédiában nem bíznak annyira a csatornánál, mert hétfő éjjel, fél kettőre tették (a találatért köszönet a sorozatjunkie.hu-nak), még a Reflektor sztármagazin ismétlése is előbb kerül adásba. A sorozat 10 Items or Less címmel született (utalva arra, hogy szupermarketekben külön gyorskassza van 10 vagy annál kevesebb terméket vásárlók számára) még 2006 novemberében, a Time Warner kábelcsatornája, a TBS adta. Kanadában ugyan hamar megbukott, de az USA-ban lement a második és a harmadik évad is belőle.

A főszereplő John Lehr egy New York-i üzletembert alakít, aki hazaköltözik Daytonba, Ohio államba, hogy átvegye apja halála után annak élelmiszerüzletét. A sorozat érdekessége, amiért az alvászavarral küszködők adhatnak is egy esélyt neki, hogy ugyan készült részletes szinopszis az epizódokhoz, de a színészek nem kapták meg azt, úgyhogy szövegkönyv nélkül improvizálva alakultak a dialógusok: állítólag 30 órányi anyagból állt össze egy-egy 22 perces rész.