Elbánt zsarolójával David Letterman

Vágólapra másolva!
A késő esti talkshow műfajának nagy öregje, David Letterman meglepő bejelentést tett csütörtöki műsorában.
Vágólapra másolva!

Október 1-jei show-jában Letterman arról számolt be, hogy valaki megzsarolta kétmillió dollárra: az illető azzal fenyegetőzött, hogy ha nem kapja meg a pénzt, a nyilvánosság elé tárja a showman női stábtagokkal való viszonyát. Ez azért lett volna kínos, mert Lettermannek elvileg több mint húsz éve ugyanaz a barátnője, akit idén végre el is vett feleségül.

Letterman három héttel ezelőtt kapta a fenyegető levelet, amivel egyből a rendőrséghez fordult: a nyomozás részeként kiállított egy hamis csekket a zsarolónak, akit ezután el is fogtak. A showman saját műsorában számolt be a történtekről a közönségnek, azt is elismervén, hogy valóban volt szexuális kapcsolata némely alkalmazottjával. "Kínos lenne, ha ez nyilvánosságra kerülne? Valószínűleg igen. De úgy érzem, meg kell védenem ezeket az embereket - és természetesen a családomat is" - mondta.

A TMZ magazin közben kinyomozta a zsaroló kilétét is: a lap értesülése szerint az 51 éves Robert Haldermanról van szó, aki a Lettermant is futtató CBS csatorna egy másik műsoránál, a 48 Hours-nál dolgozik - vagy legalábbis dolgozott ezidáig.

David Letterman az amerikai televíziózás egyik legnagyobb élő alakja, nagyobb megszakítás nélkül 27 éve szórakoztatja a nézőket. Véleményformáló szerepe, a közvéleményre gyakorolt hatása tagadhatatlan, ezért is tud megtenni a mostanihoz hasonló lépéseket, amelyek mások számára borzasztóan kínosak lennének. A showmanről bővebben írtunk itt.