Valóságshow-t inspirált Obama felhívása

Vágólapra másolva!
Barack Obama még júniusban tett közzé egy cikket arról, hogy milyen felelősséggel jár apának lenni - ez pedig egy reality születéséhez vezetett.  
Vágólapra másolva!

Barack Obama a beiktatása előtti napokban közétett egy levelet, amely a gyerekeihez szólt, mire júniusban - apák napján - a Parade magazin felkérte, intézzen pár szót a nemzet apukáihoz. Az amerikai elnök akkor azt írta, a férfiaknak mindenekelőtt fel kell nőniük az apasághoz, meg kell tanulniuk felelősséget vállalni a gyermekeikért.

A VH1 programigazgatóját, Jeff Oldét bevallottan ez a cikk inspirálta egy új valóságshow életre hívásához. A Dad Camp című reality alapötlete ugyanis az - amit már a cím is sugall -, hogy egy táborba összezárnak több elsőgyermekes apukát, akik itt készülnek fel gyermekük méltó fogadására. Olde a Hollywood Reporternek elmondta, a show "az igaz érzelmekről fog szólni, nem pedig holmi díjról".

A programigazgató azt is elárulta, a VH1 most tudatosan távolodik kicsit azoktól a celebes párkereső show-któl, amik az utóbbi időben már-már a csatorna védjegyének számítottak - például a Rock of Love, a Flavor of Love vagy a Megan Wants a Millionaire. "Persze nem akarunk olyanok lenni, mint a Hallmark, de a popkultúra minden területére szeretnénk ellátogatni" - mondta Olde.

A Dad Camp-et egyébként a 3Ball Productions készíti, amelynek van már tapasztalata a táborjellegű, bentlakásos realityk terén: az NBC számára ez a cég gyártotta az itthon A nagy fogyás címmel futott Biggest Loser-t.