Megtámadták a TV2 stábját Marseille-ben

Vágólapra másolva!
A mai BL-meccshez készített a stáb egy felvezető műsort a Tények számára, ám a tévéseknek menekülniük kellett, rövidke forgatás után.
Vágólapra másolva!

Mint Németh Balázs, a Tények riporter-műsorvezetője elmondta az [origo]-nak, a TV2 egyik stábja a mai Marseille-Milan Bajnokok Ligája-mérkőzéshez készített felvezető anyagot a városban, ám helyi galerik támadása miatt menekülniük kellett.

"Marseille-ben a Castellane negyednek nincs túl jó híre, de egy ottani téren focizott kisgyerekként Zinédine Zidane, jó forgatási helyszínnek tűnt. Találtunk egy taxist, aki vonakodva bár, de kivitt minket, mi pedig nem hittük, hogy fényes nappal veszélyes lehet a környék. De három percet sem forgattunk, mikor egyre többen gyűltek körénk fenyegetően" - mesélte.

A TV2-es csapat arra gyanakodott, hogy vagy álruhába bújt rendőrnek, nyomozónak nézik őket a helyiek, vagy pedig francia tévéstábnak, mely kábítószerárusokról tervez épp forgatni. Németh Balázs franciául próbálta magyarázni a bandának, hogy kik ők és honnan jöttek, de a nyelv ismerete még gyanúsabbá tette őket, így visszasiettek a taxihoz, ahol a sofőr is próbált szót érteni a környék erős fiúival.

"Mivel neki sem hitték el, hogy magyarok vagyunk, el kellett hagyni a teret. Egy sarkon azonban egy legalább tíz-tizenöt fős csapat támadta meg az autót, ütötték-rúgták a taxit, a bal hátsó ajtót, ahol én ületem, feltépték. Számítógép volt nálunk, kamera, technikai felszerelés, ezeket akarták erőszakkal elvenni tőlünk, úgyhogy a taxis a gázra lépett, így menekültünk el" - tette hozzá. A riportert ököllel arcon találták, szája vérzett, kissé felszakadt.