Királynő lesz Sarah Connorból

Vágólapra másolva!
A Terminator: Sarah Connor krónikái főszereplőjét, Lena Headeyt legközelebb egy fantasy sorozatban láthatjuk.
Vágólapra másolva!

Lena Headey a 300-ban Gorgó királynét játszotta, most pedig újra uralkodót fog alakítani a Game of Thrones, vagyis Trónok harca tévés változatában - az eredeti mű rajongóinak bizonyára mond valamit, hogy a színésznő a Lannister-házbeli Cersei királynőt játssza majd.

Márpedig rajongók akadhatnak bőven, hisz a Trónok harca, George R. R. Martin regénysorozata a fantasy irodalom egyik klasszikusa. A műből az HBO forgat sorozatot, meghagyva természetesen az alapsztorit, mely szerint a Hét Királyság uralkodói vetélkednek a vezető szerepért.

A készülő sorozat meghatározó arca - Headey mellett - a stábba már korábban beválasztott Sean Bean lesz, aki A Gyűrűk Ura-trilógia Boromirjaként már jócskán elmerült a fantasy világában, tévében pedig legutóbb a Crusoe-ban, a címszereplő apjaként láthattuk.

A Trónok harca sorozatváltozata egyébként nemcsak egy izgalmas és látványos történettel szórakoztathatja a nézőket, de akár a fantasy tévés rehabilitálásához is hozzájárulhat: a Herkules és a Xena óta ugyanis nemigen volt a műfajnak markáns képviselője a képernyőn, de mostanában más kezdeményezésekről is lehet hallani.