Csisztunak több kérője is akadt

Vágólapra másolva!
A bulvárt kerüli, a celebvilágról lesújtó a véleménye, de a tévézésről nem mondott le. A napokban tárgyalt a TV2-vel, és a Digi tévé sportcsatornája is hívta, de nem akarja, hogy beskatulyázzák és csak sportműsorok vezetésére hívják. A színes lapokból egy ideje eltűnt websztár-lista első helyezettjét faggattuk.
Vágólapra másolva!

Csisztu Zsuzsa az [origo]-nak elmondta, hogy érkezett már felkérés a Digisport csatornától, hogy a csapatuk tagja legyen, ezt a megkeresést megtisztelőnek tartja. Az első beszélgetések óta számos kérdésről egyeztettek már, de konkrét szerződés még nem született.

Nem csak a Digi tárgyalt vele a napokban, hiszen a TV2-nél tíz éven át dolgozott, a csatorna (Overdose-futás előtti) utolsó sportműsorát is ő vezette végig, még 2006-ban, ahogy a magasabb nézettségi átlagot hozó műsorát, a TV2-Ring egyik bokszközvetítését műsorvezetőként is ő vitte. Felmerült a lehetősége, hogy a TV2-höz is visszatér, hiszen a keddi BL-napokon szükség lehet rá.

"Sportügyekben elég sokat tettem ezért a csatornáért. Így logikusnak tűnt volna a közös munka újra, hiszen az elmúlt években a Tények-beli sporthíreken túl, GÓL-GÓL-GÓL címmel kilencvenperces, élő labdarúgó magazint, vízilabda- és kosárlabdaműsorokat vezettem, Dávid Kornél NBA-beli szerződtetését Chicagóból én közvetítettem végig. Továbbá Eurógól címmel a legkiválóbb európai labdarúgóligák összefoglalóit vezettem, beszélgettem a kor legnagyszerűbb Forma 1-es sztárjaival, a sydney-i olimpia teljes magyar vonatkozású eseményeit egy kis csapattal én közvetíthettem végig, valamint a Topsport és TV2-Ring műsorait vezethettem hosszú éveken át. Ezek csupán a sportműsorok, amelyekben részt vettem az elmúlt évek alatt. Tárgyaltunk is a csatorna vezetőivel az elmúlt hetekben, de egyelőre úgy tűnik, hogy nem vagyunk azonos állásponton bizonyos kérdésekben" - mesélt a helyzetről.

Noha korábbi élsportolói múltja miatt a sport mindig is közel állt hozzá, már a Magyar Televízióban töltött hat év alatt is sokat foglalkozott más témákkal. Közéleti és kulturális műsorokban, de még zöld ügyekben is részt vett műsorkészítésben, így tagja volt az egykori Napközi, Leporello, Natúra Magazin vagy az ABLAK stábjának. "A TV2-ben ehhez hozzájött a napi politika is, hiszen évekig dolgoztam a csatorna reggeli műsoraiban, a Jó reggelt, Magyarország!, Lazac vagy a Mokka, illetve a Napló, de az Aktív elődjének számító Tények Pluszt is vezettem hosszan. Így azt gondolom, hogy az évek múlásával az érdeklődésem csak nőtt a fenti témák iránt, illetve kibővült mindazokkal a területekkel, amelyet anyaként is megtapasztaltam" - jelezte Csisztu, hogy nyitott más témák felé is.

Modern nő igen, celebparti nem

Csisztu jelenleg is tárgyal más csatornákkal, nem sportos témákról. Mint meséli, több szinopszisa iránt is van érdeklődés, őt pedig olyan témák foglalkoztatják, amelyek a körülöttünk élő, de méltatlanul kevés figyelmet kapó alkotó és nap nap után óriási teljesítményt nyújtó nőkről, asszonyokról szólnak. "Szeretném, ha végre elérkeznénk egy olyan korba, amikor értékeljük a gondolkodó és létrehozó hölgyeket, akik mindazok mellett, hogy művészként, orvosként, chefként, üzletasszonyként vagy csupán - hogy néhányat kiemeljek például a szolgáltatói, oktatói szférából - dolgozó nőként is nagyot alkotnak, miközben anyák, feleségek, barátnők és teremtő lények. Erről szól a modern nő, nem csupán a celebpartikon való felbukkanásról, hajpótlásról és 'shoppingolásról' stb. Úgy érzem, hogy kissé félrecsúszott Magyarországon a teljesítmény értékelése, indokolatlanul átsző mindent a 'celebfíling', és az a véleményem, hogy végre helyére kéne tenni egy kicsit a dolgokat ahhoz, hogy a nagy többség is jól érezhesse magát a bőrében manapság. Remélem, hogy nyitott ajtókat döngetek azoknál is, akikkel tárgyalok" - magyarázza.

A bulvárt kerüli, és perre is megy hamar, ha valótlan dolgokat írnak róla. Az [origo] internetes keresőjén, az ok.hu-n még mindig rengetegen kutatnak utána, élmezőnyben van a magyar médiaszemélyiségek közt. "Azon túl, hogy kissé meglep a tény maga, természetesen jólesik, hogy az emberek érdeklődnek irántam, és ezek szerint a családom iránt, hiszen az elmúlt években - különösen, mióta a kisfiam megszületett - mindössze néhány, elsősorban vele kapcsolatos hír jelent meg rólam. Persze, kitartóan törekedtem arra is, hogy a korábbi években, a személyemet érintő valótlan és rosszindulatú bulvártartalmak visszaszoruljanak a nullára, ezért is választottam a jogi utat a családom és a saját becsületem védelme érdekében, s ahogy az általunk megnyert perek száma is igazolja, mindez megérte a fáradságot. Ebben az olvasatban számomra még inkább felértékelődik, hogy oly sok úgymond 'divatos celebritás' mellett kíváncsiak rám az olvasók" - mesélte.