Világrekordot döntött a Simpson család

Vágólapra másolva!
A Simpson család bekerült a Guinness Rekordok könyvé-be mint a leghosszabb ideje futó szituációs komédia.
Vágólapra másolva!

Még a Simpson család alkotóját, Matt Groeninget is meglepetésként érte a hír, hogy rajzfilmsorozata világrekordot döntött - legalábbis eléggé elképedt, amikor a Comic-Con nevű képregényes és tévés kiállításon megjelent egy ember a Guinness Rekordok könyvé-től, és a kezébe nyomta a tanúsítványt.

A Simpson család most már hivatalosan is a leghosszabb ideje futó szitkom, miután legutóbbi, huszadik évadját a 441. epizóddal zárta: a korábbi rekorder, az Ozzie és Harriet kalandjai a 435. résszel ért véget. Simpsonék ráadásul nem állnak meg ennyinél, hisz ősszel jön a huszonegyedik szezon, és még további évadok is kilátásban vannak.

A sárga família amúgy más rekordokkal is büszkélkedhet, korábban is birtokolta már a leghosszabb ideje futó főműsoridős rajzfilmsorozat címét, és a fikciós tévéműsorok közül ebben a szériában fordult meg a legtöbb sztárvendég. Új hangokban a huszonegyedik évadban sem lesz hiány: rögtön a nyitó részben hallhatjuk Seth Rogent (40 éves szűz, Felkoppintva), korunk egyik legviccesebb nője, Sarah Silverman pedig Bart barátnőjét fogja szinkronizálni.

A Comic-Conon a Simpson-panel résztvevői az idei horrorkiadásból is kaphattak egy kis ízelítőt, ami - a megszokottól eltérően - még halloween előtt kerül adásba. A huszadik Treehouse of Horror egy klasszikus Hitchcock-filmet fog kifigurázni, és azt is megtudhatjuk belőle, hogy miért jó indiai boltosnak lenni, ha a zombik lerohanják Springfieldet.