Az HBO figyel leginkább a melegekre

Vágólapra másolva!
A legnagyobb amerikai melegjogi szervezet felmérése szerint főműsoridőben az HBO-nál jelenik meg a legtöbb meleg karakter. 
Vágólapra másolva!

A Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) nevű szervezet minden évben elkészíti értékelését, melyben az előző tévés szezon sorozatait veszi górcső alá, abból a szempontból, hogy azokban hány meleg karakter szerepel, illetve, hogy ezek a műsorok miként reflektálnak a meleg életmódra.

Az idén az HBO kapott egy nagy piros pontot a szervezettől, hisz tizennégy főműsoridős sorozata közül tízben szerepel meleg, leszbikus vagy transznemű karakter - olyan szériákban is, mint mondjuk a True Blood - Inni és élni hagyni vagy a Törtetők. Azok a jelenetek, amelyek melegekkel foglalkoznak, a főműsoridő teljes idejének 42 százalékát teszik ki.

Ez igen nagy szám ahhoz képest, amit az Egyesült Államok országos csatonái produkáltak az elmúlt évadban: a hasonló jelenetek az NBC-nél 8, a CBS-nél pedig csupán 5 százalékot tesznek ki. A második legjobb számot is egy kábelcsatorna, a Showtime érte el, amely egyébként is híres kifejezetten melegekkel foglalkozó sorozatairól (Fiúk a klubból, L).

A GLAAD médiával foglalkozó vezetője, Rashad Robinson összességében pozitívnak találja a jelenlegi helyzetet, szerinte a melegek ábrázolása a televízióban egyre gazdagabb és sokrétűbb, a korábbi évekhez képest egyértelműen javult az összkép.