Az RTL-es Titanic halad, a TV2-es elsüllyed

Vágólapra másolva!
A Titanic ötödszörre került a képernyőre itthon, és mégis nyert sávjában: nem lehet betelni Kate Winslet és Leonardo DiCaprio tragikus szerelmével?
Vágólapra másolva!

Az 1997-es romantikus dráma, a Titanic világsiker volt a mozikban, nem csoda, hogy a magyar tévék nem bírnak elszakadni tőle, ismételgetik lelkes szorgalommal, hátha egyszer mégis fenn marad a vízen a hajó. Érdekesség a dologban, hogy első sugárzásra a TV2 vette meg, s le is adta háromszor, 2003 májusa és 2005 szeptembere közt, másodjára kettévágva.

Mindig jó nézettséggel ment, de nem nyert sávjában. Elsőre az Armageddon és a Való Világ egyik párbaja ment ellene, utána az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag és a Csúcsformában 2. része vett el sok nézőt a romantikus drámától. 2005 őszén a célcsoportból már csak 518 ezren nézték, ekkor A tökös, a török, az őr meg a nő, illetve a Heti hetes lett bedobva ellene, Rose és Jack csodaszép szerelme tehát elértéktelenedni látszott.

2007-ben aztán átvette az RTL Klub, kipróbálta, és közel 700 ezer fiatal nézőt vonzott szeptember elsején, a 43,3 százalékos közönségarány kimondottan erős volt, a premier 34,1 százalékához mérten. Legutóbb két nappal ezelőtt adta le az RTL, de úgy tűnik, még mindig van, aki nem látta, vagy újra szeretne pityeregni egy jót: 31 százalékkal ment célcsoportban, sem a mirigyek, sem A becsapódás napja című film nem tudta megfogni.