Peter Falk nem emlékszik Columbóra

Vágólapra másolva!
Kéthavonta 30 percre meglátogathatja súlyos Alzheimer-kórban szenvedő apját Peter Falk lánya - így döntött hétfőn egy Los Angeles-i bíró. A 81 esztendős színészről továbbra is felesége, Shera gondoskodik, aki 30 éve kötötte életét Falkhoz.
Vágólapra másolva!

A Columbo hadnagy szerepével híressé vált Emmy-díjas sztár állapota 2007 végén fordult rosszabbra, amikor operációkon esett át, és az orvosok feltételezése szerint az altatás, esetleg valamilyen beavatkozással kapcsolatos szövődmény súlyosbította az alapbetegség tüneteit.

Lánya, a 38 esztendős Catherine Falk korábban azért fordult bírósághoz, hogy megszerezze az apja - és pénzügyei - fölötti gyámság jogát. A bíróság azonban egy korábbi eljárásban bizonyítottnak látta, hogy a feleség megfelelően gondoskodik beteg férjéről, és a lány, akiről kiderült, hogy mind apjával, mind annak feleségével rossz volt a viszonya, végül visszavonta a kérelmet.

A hétfőn befejeződött kétnapos meghallgatást mind a lány, mind a feleség "győzelemként" könyvelte el. Catherine azért, mert kéthavonta találkozhat apjával - és meggyőződhet róla, hogy jól van. A feleség pedig azért, mert szerinte ismét bebizonyosodott, hogy tisztességgel gondját viseli Falknak. A feszült viszonyban lévő feleség és a lány közötti találkozás elkerülése végett a bíró úgy rendelkezett, hogy a "láthatásokra" a színész egyik szomszédságban lakó barátjánál kerül majd sor.

Falk egyébként még 2005-ben feleségére bízta ügyeinek vitelét, és vagyona kezelését. Orvosa szerint a színész jó fizikai állapotban van, de már egyáltalán nem emlékszik a Columbó-ban játszott nagy sikerű szerepére.