Phoebe és Monica újra együtt

Vágólapra másolva!
Az interneten, egy webes sorozatban láthatjuk újra együtt a Jóbarátok párosát, Lisa Kudrow-t és Courteney Coxot.
Vágólapra másolva!

A Jóbarátok-ban Phoebe-t, illetve Monicát játszó színésznők Lisa Kudrow internetes sorozatában, a Web Therapy-ban fognak együtt szerepelni: Kudrow természetesen a központi karaktert játssza, míg Cox valószínűleg csak egy (hat-hétperces) epizódban jelenik meg.

A nagyobb részt improvizácókra alapozó Web Therapy még tavaly indult el a Lexus autógyár saját gyártású videóit tömörítő honlapon. A sorozatban Kudrow egy Fiona Wallice nevű pszichológust játszik, aki az interneten, webkamerán keresztül kezeli a betegeit. Képileg ez elég unalmasan jelenik meg, hisz csak a két webkamera képeivel játszadoznak a készítők - így viszont kellőképp ráerősítenek az internetes jellegre.

Egy júliusban érkező epizódban Cox egy médiumot fog alakítani, aki azért fordul pszichológushoz, mert cserbenhagyják az álmai: a korábbi gyakorlattal ellentétben, azok az események, amiket éjszaka lát, már nem valósulnak meg. A színésznő ezzel a szereppel sógornője, Patricia Arquette sorozatára, vagyis A médium-ra tesz egy kikacsintást. A Web Therapy frissen megrendelt második körében Cox mellett Alan Cumming (L), Steven Weber (Testvérek) és Victor Garber (Alias) is feltűnik.

Tévében, de külön

A Jóbarátok sikersztorijának lezárása óta a szereplők különféle módon próbálkoznak a tévés szakmában és a hollywoodi filmiparban: Courteney Cox például egy Dirt - a hetilap című sorozatban alakította egy szenzációkra, mocskos titkokra vadászó bulvárlap kíméletlen főszerkesztőnőjét (nem is rosszul), játszott a Dokik-ban is, a Jóbarátok Phoebe-je, vagyis Lisa Kudrow pedig az említett Web Therapy főszereplője. A sorozat vége óta Jennifer Aniston futott be nagyobb karriert, több mozifilmben szerepelt, és a napokban nyilatkozat a Star magazinnak, hogy rendezni is szeretne.

Mint korábban megírtuk, Matthew Perry egy vígjátéksorozat pilotjában vállalt szerepet, csakhogy ezúttal az ötletgazda is ő maga volt. A The End of Steve címet kapott szériában a színész egy laza tévést játszott volna, aki egy délutáni talkshow-t vezet - a valóságban azonban korántsem olyan jópofa, inkább egoista, cinikus, nehezen elviselhető. Erre a pilotra mondott nemet a közelmúltban a Showtime, a csatorna, ahol bemutatták volna ősszel, így a gyártásban segédkező, amúgy a Ments meg! több tucat epizódjánál is ügyködő Peter Tolan persze csalódottan vette tudomásul, hogy nem lát fantáziát a tervben a megrendelő. Perry a frusztrációját a wenn.com szerint videojátékokkal vezeti le (a Fall Out 3. a kedvence), legalábbis idén áprilisban orvoshoz is kellett mennie, mert saját bevallása szerint is olyan sokat nyomkodta a készüléket, hogy megfájdultak izmai, izületei.

Nincs idő a haverokra

Arról, hogy összeálljon újra a zárórésszel az USA-ban 52 milliós nézettséget hozó Jóbarátok, továbbra sincs szó, ami sokak szerint nem is baj, mert úgyis illúzióromboló lenne pár újabb rész. Aniston (aki Courteney Cox Coco nevű lányának keresztanya) márciusban nyilatkozott a sorozatról, és megjegyezte, hogy továbbra is egy család a hat ember, még akkor is, ha keveset találkoznak. Aniston bevallotta, hogy a többiekre nincs ideje a sok munka mellett, de haverként gondol rájuk, hiszen együtt nőttek fel. Sajnálja, hogy a korábbi tervekből (havonta egy vacsora közösen) semmi nem lett, ettől néha kissé melankolikus hangulatba kerül, de úgy véli, hogy tíz évig igaz családot formáltak, és a többiek akkor is "családtagok" lesznek, ha épp nincsenek fizikai közelségben.