33 ezerszer nevettek politikusokon

Vágólapra másolva!
A korábbi műsorától búcsúzó, de jobb sávba kerülő Jay Leno 1992 óta nagyjából 33 ezerszer szólt be politikai vezetőknek.
Vágólapra másolva!

Jay Leno, aki elhagyta a The Tonight Show című műsort, a Center for Media and Public Affairs szerint 1992 óta több mint 33 ezer ízben tréfálkozott politikusokon tévétörténeti szempontból is fontos műsorában. Leno kedvence Bill Clinton volt, ő 4400 alkalommal volt céltábla, miközben egy buzgó kutató kiszámította, hogy George W. Bush csak 2999 beszólást kapott a talkshow vezetőjétől. Persze nem csak politikusokkal foglalkozott Leno, O. J. Simpson neve 737 ízben hangozott el vicces kontextusban, de Michael Jackson is közel jár az 500-hoz.

Leno utódja, Conan O'Brien, aki június 1-től vezeti a műsort, korábbi show-jában szintén sokat tréfálkozott politikusokon, neki Bush jutott többször (természetesen a szövegeket komplett stáb írja, nem csak a műsor arca - miképp a Showder poénjain is többen dolgoznak). O'Brien Jackóval is poénkodott 140 alkalommal, de Paris Hiltont is kigúnyolta több tucatszor.