Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Edie Falco új sorozata remek nézettséggel indított, az első epizód után néhány órával már meg is rendelték a második évadot.
Vágólapra másolva!

A Maffiózók Carmela Sopranója, vagyis Edie Falco állandó szereplőként a Nurse Jackie című sorozattal tért vissza a képernyőre. A színésznő játssza a címszerepet, Jackie nővért, aki egy New York-i kórházban dolgozik, és próbálja megteremteni az egyensúlyt munkája és magánélete között.

Minthogy a széria a számos beteg produkciót (Dexter, Kaliforgia, Spangli) futtató Showtime csatorna terméke, így ne egy hagyományos kórházi sorozatra, hanem egy Doktor House-hoz hasonló fekete komédiára számítsunk - a cinikus dokihoz hasonlóan Falco karaktere is szívesen nyúl egyébként a vikodinhoz.

A sorozat premierje hétfő este volt, és még a fél tizenegyes kezdés ellenére is több mint egymillióan voltak kíváncsiak rá - ami kiváltképp szép szám, ha még azt is hozzávesszük, hogy egy fizetős kábelcsatornáról van szó. Az ilyen jellegű adók nézettségét csak 2004 óta méri a Nielsen, azóta a Nurse Jackie mostani epizódját figyelték a legtöbben a Showtime-os premierek közül.

Ennek tükrében talán nem annyira meglepő, hogy a Showtime a nyitó epizód után néhány órával már meg is rendelte a széria második évadját. A tizenkét részes szezont a nyáron kezdik el forgatni New Yorkban, és a tévés menetrend szerint 2010-ben kerül majd adásba.

A Nurse Jackie sikerének csupán egyetlen csoport nem örül, mégpedig azok a nők, akik valóban ápolónőként dolgoznak New Yorkban. Érdekvédelmi szervezetükön keresztül hivatalos közleményt is kiadtak a premier után, melyben elhatárolódnak a Nurse Jackie-től, és kikérik maguknak a nővérek ilyetén ábrázolását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről