Videojáték készül a Tudorokból

Vágólapra másolva!
Kalandos számítógépes játékot készítenek a Tudorok című történelmi sorozat nyomán.
Vágólapra másolva!

A Merscom videojátékot készít az itthon az HBO-n látható Tudorok-ból: a hír már önmagában is meglepő, a legfurcsább azonban az, hogy a cég "családbarát kalandjátékot" ígér.

Hogy ez miért különös, azt mindenki tudja, aki csak egy részt is látott a történelmi sorozatból: a széria ugyanis a nőfaló VIII. Henrik uralkodását mutatja be, ami korántsem volt viharoktól mentes, így erőszak és szex egyaránt jókora szerepet kap a történetben.

A videojátékban a játékos célja azonban mégsem az lesz, hogy minél több erotikus kalandba bonyolódjon, hanem hogy felgöngyölítsen egy rejtélyt, amely a sorozat cselekményével párhuzamosan válik értelmezhetővé. A játékról ezenkívül egyelőre nem lehet sokat tudni, a Merscom azt sem árulta el, hogy mikorra végez a fejlesztéssel.

A Jonathan Rhys Meyers főszereplésével készített Tudorok 2007-ben indult, jelenleg a harmadik évadjánál tart. A Showtime csatorna megrendelte már a negyediket is, ami egyben a befejező lesz, hisz a történet életrajzi jellegéből fakadóan véges a cselekmény.