Vágólapra másolva!
Speciális helyzet a sorozatokban egy női szereplő terhessége, amely nem várt fordulatok kiötlésére kényszeríti a forgatókönyvírókat: nyilvánvaló megoldás, ha az adott karaktert egy időre kiírják a show-ból, vagy épp ellenkezőleg, áldott állapotát beépítik a történetbe. Akad azonban számos eset, amikor az alkotók mindent hagynak a régiben, és különféle trükkök segítségével megpróbálják inkább eltüntetni a színésznő hatalmas pocakját. Íme a legjobb és legbénább kísérletek, a TV Guide gyűjtése alapján.
Vágólapra másolva!

A legjobbak

Ana Ortiz, Ugly Betty - Címlapsztori

A trükkös jelmezek és a megfelelő szögből vett jelenetek mellett az Ugly Betty alkotói egy igen kézenfekvő megoldással is élnek, hogy "eltitkolják" Hilda terhességét: különféle tárgyakat adnak a kezébe, amik aztán eltakarják a hasát. "Egész tál popcornokat, húsvéti kosarakat és mindenféle dolgokat hurcolászok. Számomra gyerekjáték, a többieknek kell csak ügyeskedniük" - nyilatkozta a színésznő a szórakoztató forgatásról. Az íróknak emellett arra is jutott energiájuk, hogy elsüssenek egy belső poént a sorozatban: egy jelenetben valaki rákérdez Hildánál, hogy nem terhes-e, mire a lány határozott nemmel felel.

* * *

Chyler Leigh, Grace klinika

Meredith Grey féltestvére, Lexie akkor jelenik meg először a Grace kliniká-n, amikor nővére a címbeli kórházba fekszik be terhesen. Később az őt játszó Chyler Leigh is teherbe esett, de a történeten belül más magyarázatot találtak Lexie hirtelen elhízására: krónikus evési kényszer alakult ki nála, amit a stressz okoz - más kérdés, hogy a bő orvosi köpenyek, zsákszerű műtősruhák egyébként is elfedik a színésznő alakját. Jó hír viszont, hogy Lexie hamarosan kigyógyulhat táplálkozási zavarából, Leigh ugyanis a múlt héten adott életet kislányának.

* * *

Sarah Jessica Parker, Szex és New York

Miután Sarah Jessica Parker a terhessége alatt sem hízott meg nagyon, a készítőknek nem kellett sokat agyalniuk azon, hogy milyen trükkökkel tüntessék el a pocakját. A Szex és New York erre az időre eső ötödik évadját mindenesetre lerövidítették tizenháromról nyolc epizódra, hogy tényleg ne kelljen ezzel bajlódniuk, illetve a színésznő is jusson egy kis (szülési) szabadsághoz. A sorozatbeli Carrie Bradshaw addig is kimerítette legendás ruhatárát, ötletesnél ötletesebb kreációkkal fedve el a terhességet, mint például az alábbi videón, 5:45-nél:


* * *

Alyson Hannigan, Így jártam anyátokkal

Március végén született meg Alyson Hannigan kislánya, akit kézenfekvő lett volna beépíteni az Így jártam anyátokkal történetébe is, hisz a színésznő karaktere, Lily már épp elég ideje van együtt férjével ahhoz, hogy gyerekük szülessen. A készítők - a sorozat jellegéből adódóan - azonban inkább viccet csináltak Hannigan terhességéből, számos jelenetben bemutatva, hogy Lily mennyit bír enni, a hot dogokat szinte rágás nélkül nyeli le egymás után. A forgatókönyvírók egyébként kettős feladatnak néztek elébe, Hannigannel párhuzamosan ugyanis a Robint játszó Cobie Smulders is teherbe esett.