Sorozatok balszerencsés színészei

Vágólapra másolva!
Vannak kifejezetten balszerencsés színészek, akik alá hiába tolnak életképes, akár világklasszis történetet és játsszák a szerepüket tökéletesen, mégis rendre kapitulálni kénytelen az a sorozat, amelyben részt vesznek. Következő összeállításunkban az angol nyelvben többek között show-gyilkosként aposztrofált színészekre pillantunk, közülük hármat mutatunk be röviden.
Vágólapra másolva!

Eric Balfour

Kiemelkedően nagy hentesnek számít, páratlan pechszériájával a jelenlegi összeállításban is az élmezőnybe kívánkozik: 2003 és 2006 között, azaz négy év alatt szám szerint négy bukott sorozat fűződik a nevéhez. Mindezek ellenére a gyerekszínészként induló, mára igazi szívtipróvá lett 32 éves férfi a mozilátogatók számára is ismerős lehet (például láthattuk a Texasi láncfűrészes-ben), és olyan népszerű sorozatokban szerepelt több-kevesebb epizód erejéig, mint a 24, a Sírhant művek, a Buffy, a vámpírok réme, és még Dawsonnal és a haverokkal is eltöltött egy rövidebb időt, de dominánsabb szerepekben egyszerűen elkerülték a sikerek.

Az egész a nálunk is vetített Elveszett legendák kalandorai-val kezdődött, amely mindössze 13 részt ért meg, rákövetkező évben jött a Hawaii, amely csekély hét epizódot követően tűnt el a süllyesztőben - nem jár érte fekete pont, ha az olvasó még egyáltalán nem hallott róla. 2005-ben a soron következő áldozat az itthon áprilisban bemutatott Szex, hazugság, szerelem volt, amely immár csak négy részig jutott, amihez képest a 2006-os, nálunk a TV2-n látott Kötelező ítélet 13 epizódja már kiemelkedően jó eredménynek minősült. Ezután adott egyévnyi pihenőt az amerikai televíziós iparnak, de 2008-ban visszatért, hogy gyorsan kinyírja a The Ex-list című romantikus komédiát, majd idén a Harvey Keitel nevével fémjelzett Life on Marsnak adja meg a kegyelemdöfést. Eric Balfour azóta a megváltást újfent a filmiparban keresi.

-------------------------------------------------------------------------------------

Christopher Gorham

Az imént taglalt kollegájával ellentétben a mozi szerelmeseinek teljesen ismeretlen lehet, ám a televízióban már egy évtizedes múlttal büszkélkedhet az 1974-ben született színész. Az ő rossz periódusa az RTL Klubon is futott Odüsszeia című sorozattal kezdődött, amelyben egy űrsiklón keringő öttagú kutatócsoport szemtanúja lesz a Föld elpusztulásának, ám egy rejtélyes idegen a múltba visszaküldve őket, esélyt ad nekik a bolygó megmentésére. A sorozat 19 részt követően köszönt el a rajongóktól.

A soron következő sci-fi a Jake 2.0 - A tökéletes ügynök volt, ennek főhőse egyik pillanatról a másikra egyszerű informatikus karbantartóból a véráramába kerülő nanobotok hatására szuperkatonává válik, és végül a kormány szolgálatába áll (a jelenleg 2. évadában járó Chuck rajongóinak ismerős lehet a történet), a végeredmény egy évad, 16 epizód - sokévnyi siker helyett. Chris Gorham a 2004-2005-ös szezonra is tartogatott, a soron következő áldozat a Rejtélyes vírusok nyomában volt a maga 20 epizódjával (ez sem kapott második évados megrendelést), majd az Emmy-díjra is jelölt komédiával, az Out of practice-szel zárult a kör. Chirtopher azóta az amúgy sikeres, Ugly Betty 31 epizódjában szerepelt, és a nagy hírveréssel bemutatott Harper's Island egyik karakterét játssza, azaz pályája látszólag fordulóponthoz érkezett.

-------------------------------------------------------------------------------------

Joe Pantoliano

A nagyközönség kollektív tudatában (hacsak nem dobbant még valami hatalmasat) valószínűleg örökre a Mátrix áruló Cyphereként fog megmaradni, annak ellenére, hogy tekintélyes mozis-tévés múltat tudhat magának. Az elmúlt években a tévéiparban igyekezett öregbíteni hírnevét, am az iparkodás végeredménye korántsem pozitív kimenetelű. A 80-as, 90-es években számos epizódszereplés és néhány kvázi bukott széria fűzhető a nevéhez, ám az igazi fegyvertény: 2003 és 2006 között mesterhármast ért el elkaszált sorozatokkal.

Minden az FBI-ügynökök bevetésen-nel kezdődött, amely 16 epizódot élt meg a kedvező visszhangok ellenére, sőt még nálunk is lefutott az egész évad, habár pár részt követően hirtelen egy péntek éjjeli időpontban találta magát, gyakorlatilag esélyt sem adva a hazai rajongóknak. Pantoliano bukástrilógiájának folytatását a Dr. Vegas - A szerencsedoki jelenti, amely egy Las Vegasban tevékenykedő szerencsejáték-függő orvos életét kívánta bemutatni. Az ötlet jó, színészek szintén, a végeredmény: szűk öt rész az anyacsatorna CBS-en (amely a NBC-féle Las Vegas sikerét irigyelte meg), a maradék öt pedig később máshol levetítve. Az igazi mélyrepülését azonban a Waterfront jelentette. Az etikátlanul tevékenykedő, ám meglehetősen karizmatikus polgármester kalandjait a CBS ugyan berendelte, ám a gyártását négy epizód utána leállították (még a premier előtt), mondván, hogy nincs rá szükség. Joe Pantoliano azóta inkább újra filmipart erőlteti, reméljük, ott jobban kijön neki a lépés.