Kilencmillió néző figyelte Farrah Fawcett küzdelmét

Vágólapra másolva!
Csaknem kilencmillióan nézték meg a múlt pénteken azt a dokumentumfilmet, amely az egykori szexbálvány, a ma hatvankét éves Farrah Fawcett rákkal való küzdelméről szól.
Vágólapra másolva!

A színésznő - Charlie angyalainak egyike - 2006 óta beteg, akkor diagnosztizálták nála a végbélrákot, amely azóta átterjedt a májára is. A film tulajdonképpen saját videofelvételeiből áll, amelyet eredetileg azért készített, hogy szűk körben, hozzátartozóinak és barátainak levetítse. Később azonban úgy döntött, hogy érdemes lenne a nagy nyilvánosságnak is bemutatni, talán lesznek, akik erőt merítenek belőle.

A felvételeken az ő keserves harca látható, kezdve a kétségbeeséstől, a fájdalmas kemoterápiás és egyéb gyógymódok viszontagságain át az újra és újra feléledő reménykedésig, amelyet aztán az elkeseredettség ismétlődő hullámai követnek. A kezelések következtében egykoron fenséges, divatot teremtő buja, szőke hajkoronája kihullott, arca beesett.

Farrah Leni Fawcett néven a Texas állambeli Corpus Christiben született. Szépségversenyek sorát nyerte el, de neve és arca akkoriban kezdett ismertté válni, amikor a hatvanas években egyre több show-műsorba hívták vendégként. Pályáján nagyot lendített, hogy az őt vörös fürdőruhában ábrázoló - és mintegy nyolcmilliós példányszámban kinyomtatott - poszter egész Amerika férfilakosságát elbűvölte a hetvenes években. Mások mellett Aaron Spelling és Leonard Goldberg producereket is, akik meg is hívták a Charlie angyalai (Charlie's Angels) címmel készülő tévésorozatukba az egyik főszereplőnek. A színésznő három szezonon át a sorozat legnépszerűbb sztárja volt, ám amikor a szériának vége szakadt, hírnevét nem tudta elsővonalbeli nagyjátékfilm-szerepekre váltani Hollywoodban. Bár játszott filmekben is, főként televíziós produkciókban tűnt fel a nyolcvanas és a kilencvenes években.