High School Musical a Sportarénában

Vágólapra másolva!
Csütörtökön Magyarországra érkezik a világhírű Disney's High School Musical: The Ice Tour. A produkció a Papp László Budapest Sportarénában látható.
Vágólapra másolva!

A készítők a mozi sikerén felbuzdulva határozták el, hogy az első két részből - kiválogatva a leglátványosabb jeleneteket - egy jégshow-feldolgozást készítenek, amelyben a High School Musical jól ismert slágereit, táncait és előadásait mutatják be jégen a filmből már jól ismert karakterek. A turné sztárjai május 7-10. között érkeznek Magyarországra, hogy a Papp László Budapest Sportarénában elkápráztassák a közönséget. A látványos előadásban egy magyar lány is jégre lép, Szíjgyártó Bianka.

Forrás: [origo]

"A sport és művészet egy testben. A jeges produkciók újraértelmezése ez az előadás: kosár- és baseballmeccsek, hatalmas, átlátszó díszletek, egyedi megvilágítások. Az egész egy film, egy színházi előadás és egy hatalmas rock koncert kitűnő egyvelege. Az eredmény pedig egy elképesztő show a jégen!" - mondta Kenny Ortega producer, aki mindhárom High School Musical Emmy-díjas rendezője.

Forrás: [origo]

Az alkotók közt is érdemes körülnézni, ott a rendező a Tony-díjas Jeff Calhoun, az író az Emmy-díjas Peter Barsocchini, de Emmy-díjasok továbbá az előadás designerei, jelmeztervezői és koreográfusai is. A filmből ismert Troy, Chad, Gabriella, Ryan, Sharpay és Taylor szereplőket világszínvonalú korcsolyások jelenítik meg, ahogy a híres East High School többi diákját is.

A Disney On Ice a világ legnagyobb utazó show-ja, egyszerre közel 15 előadás turnézik a világ minden részén. A produkció 99 városba látogat el a turné során, összesen 97 jégtáncos szerepel az előadásokban szerte a világon.

Néhány érdekes adat az európai turnéról:

A produkciót szállító kamionok száma: 15
Előadók által képviselt országok száma: 10
Előadók száma: 33
Külföldi előadók száma: 23
Női jégtáncosok: 16
Férfi jégtáncosok: 16
A jégtáncosok átlagéletkora: 26
Az előadást kísérő csapat tagjainak száma: 13
A európai turné során érintett városok száma 2008 szeptemberétől 2009 májusáig: 36
A legnagyobb megtett távolság a turné során: Kassa-Kairó (1460 mérföld)