Vágólapra másolva!
A Disney kedden bejelentette, saját képére formálja a magyarországi Jetix csatornát: komoly arculatváltás várható.
Vágólapra másolva!

A Jetix többségi tulajdonosa eddig is a Walt Disney Company volt, így a változás nem jár vezetőváltással, csupán a műsorstruktúra átrendezésével. A Jetix programjában 2008 májusában jelentek meg a Disney saját sorozatai, így a Hannah Montana, valamint a Phineas és Ferb, amelyek most nagyobb szerepet kapnak.

A Jetix elsősorban a 4 és 14 év közötti korosztályt célozza meg, a felső korcsoport számára animációs akciósorozatokat is bőven vetít. A Disney Csatornává való átalakulással olyan programok kerülnek előtérbe, amelyek a családi szórakozást szolgálják. A váltásra még ebben az évben számíthatunk, bár konkrét időpont egyelőre nincs kitűzve.

A Disney két, jól elkülöníthető korcsoport számára gyárt sorozatokat: a 2-5, illetve a 6-14 éveseknek. Előbbiek a Playhouse Disney Club című műsorblokkot kapják, amely szórakoztató és fejlesztő programokat egyaránt tartalmaz - itt kap helyet a világszerte ismert Mickey Mouse Clubhouse és a Handy Manny, amelyről legutóbb egy pornós baklövés miatt cikkeztünk.

A kisebb-nagyobb iskolásoknak - a már bejáratott Hannah Montana mellett - több zenés tinifilmet és sorozatot vetít majd a csatorna, így a High School Musical részeit és a Jonas Brothersszel készített Rocktábor-t is láthatja az ifjú közönség. A Disney Csatorna magyarországi adásában minden műsort szinkronizálni fognak.