Overdose nélkül is leadják a futamokat

Vágólapra másolva!
Az RTL Klubnak nem érdekes a lóverseny a lábadozó Overdose nélkül, a Sport TV-nek viszont igen.
Vágólapra másolva!

Sokáig úgy tűnt, hogy Overdose Angliában folytatja karrierjét. Az évadnyitó magyarországi nagydíjgyőzelme után - ahol nyolc hosszal lett első - május 23-án futotta volna következő versenyét, a Haydock Parkban kezdte volna meg négy versenyből álló angliai körútját. A futamot május 23-án, szombat délután közvetítette volna az RTL Klub, de a csatorna nem bízott a jó nézettségben Overdose nélkül, így letett a közvetítésről.

A ló előző versenyét még a TV2 adta a Kincsem Parkból, június 16-án és 20-án pedig a Sport TV közvetíti élőben a világ egyik leghíresebb lóversenyét Ascotból, függetlenül attól, hogy Overdose betegsége miatt kénytelen kihagyni az angliai versenyt. A lóversenynek körülbelül háromórás műsort szentel a Sport1, a közvetítés során a nézők élőben láthatják a nap összes futamát, helyszíni tudósításokat, továbbá részletes beszámolót Overdose aktuális állapotáról és korábbi sikereiről. A stúdióból Pécsi István szakkommentátor közvetíti majd az eseményeket.

A Royal Ascoton két kiemelt sprintversenyt futnak a lovak. Egyik a King's Stand Stakes, amelyre 51 lovat neveztek előre, a másik a Golden Jubilee Stakes, ahol 68 ló neve szerepel az előnevezésben. Overdose eredetileg mindkét futamon indult volna.