Díjat kapott Veiszer Alinda

Vágólapra másolva!
Bossányi Katalin-emlékdíjjal tüntették ki televíziós riport kategóriában Veiszer Alindát, a Magyar Televízió Záróra és Radnóti 100 éve című műsorainak vezetőjét.
Vágólapra másolva!

A Bossányi Katalin Emlékalapítvány kuratóriuma televíziós riport műfajban ítélte oda az emlékdíjat Veiszer Alindának az elmúlt évben végzett munkájáért. Az elismerést ma délelőtt a Magyar Tudományos Akadémia Zenetermében vehette át a műsorvezető a másik két díjazottal, a publicisztikai tevékenységéért elismert Tamás Ervinnel (Népszabadság), valamint a gazdasági elemző írásaiért kitüntetett Kocsis Györgyivel (HVG) együtt. Televíziós kategóriában az elmúlt években Krizsó Szilvia, Kálmán Olga és Friderikusz Sándor munkáját ismerték el az emlékdíjjal.

Veiszer Alinda Az Este és a Kultúrház című műsorok riportereként tűnt fel 2004-ben a Magyar Televízióban, majd a Miért? című történelmi magazin, 2006 nyarán pedig a Záróra házigazdája lett. Az m2 portrésorozata mellett tavaly a Nyugat 100 vetélkedő, az idén pedig a Radnóti 100 éve című sorozat vezetőjeként láthattuk újra. Veiszer Alinda televíziós kollégájával, Szántó Dáviddal együtt tavaly novemberben Junior Prima-díjat vehetett át Magyar sajtó kategóriában.