A közönség díjazta a szexéhes tiniket

Vágólapra másolva!
Vasárnap osztották ki Londonban a brit filmes és televíziós szövetség, a BAFTA éves díjait.
Vágólapra másolva!

A díj sajátossága, hogy - a nemzetközi kategórián kívül - csupa brit alkotást jutalmaz, melyek közül a legtöbb nem jut el Magyarországra. Így csak azokat a díjazottakat említjük, amelyeket tudunk valahova kötni, a jelöltek és nyertesek teljes listája többek között itt olvasható.

A legjobb drámai sorozat díját a Kenneth Brannagh főszereplésével készített krimisorozat, a Wallander nyerte, a legviccesebb szitkomnak pedig a The IT Crowd-ot tartotta a BAFTA - az igazi geekekről szóló széria nálunk is fut az HBO Comedyn, Kockafejek címmel.

Nemzetközi kategóriában (lényegében az amerikai műsorok közül) a Mad Men - Reklámőrültek került ki győztesen, maga mögé utasítva a Dexter-t és a Drót-ot, valamint John Stewart talkshow-ját. Visszatérve a brit díjazottakra, közöttük egy régi ismerőst - David Attenborough-t - is üdvözölhetünk, akinek legújabb sorozatát, a Life in Cold Blood-ot ismerte el a tévés szövetség.

A Philips közönségdíjat érdekes módon a Skins nyerte, olyanok ellenében, mint a Coronation Street című népszerű szappanopera vagy a helyi Megasztár, a The X Factor. A közönség döntése azért meglepő, mert a Skins állandóan bulizó (értsd: piáló, drogozó, szexelő) kamaszokat mutat be, vagyis nem éppen a kispolgári gyomornak való.