Tűzvonalban, véres leszámolással

Vágólapra másolva!
Látványos epizód lesz ma a Tűzvonalban-sztoriban, ami alapvetően határozza meg egyik-másik karakter közeljövőjét. Varju Kálmán figurájával is történik valami, ami hatással lesz a harmadik évad utolsó tíz - más központi szállal bíró - részére.
Vágólapra másolva!

A Tűzvonalban kétségkívül az egyik legjobb bizonyítéka azon tézisnek, hogy Magyarországon az emberek főképp csatornákat néznek, és nem műsorokat - inkább elidőznek egy adott, megszokott tévén, sokkal ritkábban kapcsolnak tudatosan más műsorokra. Amennyiben a jóformán egyetlen rendes, magyar, heti sorozat az RTL-en menne, a csatorna promózná bőszen a Reggeli-ben, Fókusz-ban, a színes lapok pedig úgy sztárolnák a színészeket, mint teszik azt a Barátok közt szereplőivel, akkor minden epizód legalább egymilliós nézettséggel futhatna, hiszen nem a minőséggel van baj: jóformán alig kapott rossz kritikát indulása óta.

A gond csak annyi vele, hogy péntek estére lett betéve, mikor a harminc-negyven alattiak szeretnek eljárni otthonról - és itt egymásra épülő részekről van szó, tehát két epizód kihagyása már komoly zavart eredményez. Mivel az MTV-n fut, eleve kisebb esélye volt elérni jobb nézettséget, hiszen a közszolgálati egyes mostanában a teljes lakosságnál 10 százalék körül teljesít, az ötven alatti felnőtteknél viszont csak húszból egy nézi általában. Jelenleg a Tűzvonalban nincs az MTV tíz legnézettebb műsora közt, és az első évad elejéhez képest is vesztett pár százezer nézőt -, de ez nem azt jelenti, hogy unalmasabb vagy ócskább lenne. A java csak most jön, súgta meg forrásunk.

Japán helyett Angyalföld

"Érdekes fordulat lesz a következő részben, olyan esemény, mely erősen meghatározza az én szerepemet a továbbiakban. Az évadot tekintve ebben lesz a legtöbb akció, és akárcsak korábban, most is profi kaszkadőrök segítették munkánkat, egészen elemi dolgokban, mint fegyverrel történő futás, egy pisztoly emelése" - mesélte az [origo]-nak Varju Kálmán, a Tűzvonalban őrmestere, Otyója.

A legnagyobb különbséget az első két évad és a mosatni közt abban látja, hogy az alkotói gárda és a komplett stáb teljesen összecsiszolódott ennyi idő alatt, és az íróknak is könnyebb a dolguk, mert a figurák kialakulnak, működnek, jobban be lehet építeni őket a sztoriba. Úgy gondolja, hogy a sorozat maga nem annyira látványos, mint egy drága amerikai széria, de ennek csak financiális okai vannak. "Ahhoz képest, hogy a köztévének készül a sorozat, hogy mennyi pénzből gazdálkodunk, szerintem nagyon rendben van. Nem is úgy forgatunk, mintha tévéjáték lenne, hanem mintha nagyfilm készülne, de talán ez látszik is a képernyőn" - vélte.

A főiskolával négyszer próbálkozott, korábban a Nemzeti Színiakadémián tanult, éjszakánként pedig egy gyorsétteremben dolgozott. Mikor felvették a főiskolára, már épp azon volt, hogy Japánba megy, kalandvágyból. Kint kétnaponta 45 percnyi Beatlest játszottak volna társaival (ő dobol, de ebben a bandában gitározott és énekelt volna), de a kaland kimaradt, a színjátszás mindennél fontosabb volt. Számos színházi alakítás után hívták a magyar krimibe, és az alkotók valószínűleg kinézték maguknak a színpadon, mert sokakkal ellentétben nem kellett részt vennie castingon, nem készültek próbafelvételek. "A hatodik részben szálltam be, az alkotók hívtak: valószínűleg előtte már kiszemeltek, hogy ez a srác jó lesz a fiatal, roma rendőr szerepére" - emlékezett.

kende

Még több fotó itt - videók itt

A stábból ismerte már Juhász Rékát, aki Kende Krisztina törzsőrmestert alakítja, illetve Kéry Kittyt, aki Balogh Júlia törzszászlós a történetben, velük még a Vígszínházban dolgozott együtt. A főszereplőt alakító Stohllal ez volt az első közös munkája. "Nagy csibész, akárcsak Bordás. Maximálisan jó vele dolgozni, és szerintem mi az első perctől szimpatikusak voltunk egymásnak" - mondta róla.

A nyári-őszi forgatásra szívesen emlékezik, csak azt sajnálja, motoros lévén, hogy a sztori másfelé kanyarodott, így ritkán pattanhatott nyeregbe a forgatásokon, holott arról volt szó, hogy motoros rendőr lesz. "Bilincselésben viszont szinte profik vagyunk, beszéltem kommandóssal, rendőrrel, aki épp azt furcsállotta, hogy milyen gyorsan kattan a karperec a bűnözők csuklóján, hiszen a valóságban van, hogy nem megy elsőre, és elfordul a bilincs" - mesélte.

A Tűzvonalban március 6-án, péntek este 21.10-kor lesz képernyőn.