Spanyol horrorsorozat a képernyőn

Vágólapra másolva!
Spanyol sorozat indul április 5-én az AXN-en, már délután hattól mehet a borzongás.
Vágólapra másolva!

El Internado az eredeti cím, a Globomedia gyártotta az Antena 3 nevű spanyol csatornának, és jól megy a bolt, hiszen a 2007 májusi rajt óta folyamatosan újabb évadok készülnek belőle. Az új részeket épp a napokban kezdték forgatni, azaz a hispánoknak bejön ez a fajta borzongás.

A helyszín a Laguna Negra (Fekete Lagúna), ahol egy erdőben, a világtól elzárva működik nagyjából négyszáz diákkal és tanárral az internátus, melyben nagy befolyású, gazdag családok gyerekei tanulnak. A történet kezdetén két diák érkezik, Marcos és Paula, akik épp új életet kezdenek, szüleik elvesztése után. Az intézmény új takarítónőt is felvesz, María személyében - ő pedig a pszichiátriáról szökött meg, azért érkezett oda, hogy fellelje eltűnt gyerekét.

A sorozat első részeiben eltűnik egy öreg professzor, kalandorok keresnek kincseket az ódon épület falai közt, egy tanuló meghal, de szervkereskedők is felbukkannak. Persze, mint minden tévés thriller-sorozatban, itt sem mindenki az, aminek mondja magát, és sorra derülnek ki súlyos titkok a szereplőkről.

Az internátus-t az Antonio de Nebrija egyetem környékén vették fel, Madridtól nem messze. Az Antena 3 legkedveltebb fikciós sorozatáról van szó, hat rész ment négymillió fölötti nézettséggel, de három alá soha nem csökkent. A magyar premier április 5-én, este hatkor lesz, és az AXN annyira bízik benne, hogy már a 2. évadot is megvette.