Válság, Berényi Miki, Pongrácz doktor

Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy belpolitikai szemontból igen mozgalmas hét volt az előző, naponta merültek fel miniszterelnök-jelöltek nevei, nem volt olyan hírműsor, mely nézettebb lett volna az ötven alatti felnőtteknél, mint a Barátok közt vagy a Jóban Rosszban. Az MTV-n sem a Híradó, hanem a Csináljuk a fesztivált volt a múlt hét legnagyobb érdeklődést kiváltó műsora.
Vágólapra másolva!

Hírműsorok

A tévés hírműsorok közül a legnézettebb a 24-i RTL-es Híradó volt, ezt közel 1,7 millió tévéző követte. A Tények 28-án érte el csúcspontját, ekkor 1,53 millióan informálódtak a TV2-es esti műsorból. Az MTV-s Híradó 831 ezer nézőt tájékoztatott legerősebb napján, szintén március 28-án. Érdekesség, hogy a 11. héten, még Gyurcsány Ferenc bejelenése előtt hasonló heti csúcsok voltak a hírműsoroknál, így az RTL-es Híradó legjobbja 1,71 millió, a Tények heti csúcsa 1,51 millió volt, míg az MTV 870 ezres számot regisztrálhatott.

MTV

Az legnézettebb harminc műsor listájára öttel került fel az m1. A Csináljuk a fesztivált továbbra is igen népszerű, 1,17 milliós tábora volt, az épp tévézők 22,4 százaléka figyelte. Az ismert belpolitikai fordulatok miatt 936 ezren maradtak A szólás szabadságá-n, de jól ment a Kékfény és persze a hírműsorokra is jobban figyeltek a tévézők, mint egy álmos, augusztusi héten. Az MTV 10,2 százalékos nézettséget ért el a teljes lakosságnál.

RTL Klub

A teljes lakosságnál 23,4, a célcsoportban 24,1 százalékot jegyzett a múlt héten, ezzel verte a TV2-t. Politikai válság ide vagy oda, a Barátok közt-nél nézettebb műsor nem volt, 150 ezerrel többen figyelték a szappanoperát, mint az RTL-es Híradó-t (utóbbi is szépen hozott persze). A kereskedelmi célcsoportban is Berényiék nyertek, a sorozatok közt pedig a Cobra 11-nek és a Mentalistá-nak nincs ellenfele.

TV2

A teljes lakosságnál 21,3, az ötven alatti felnőtteknél 20,5 százalékot jegyzett. Előbbi kategóriában jó számokat szállított a Jóban Rosszban, a Tények, viszont a Mr. És Mrs. nem ismételte meg első heti sikereit. A kereskedelmi célcsoportban csak a szappanopera és a Doktor House fért be a Top 10-be.

Viasat3

A csatorna teljes lakosságnál 4,5, a célcsoportban kereken hat százalékot ért el. A legtöbben a Miami helyszínelők-et nézték (373 ezer tévéző), de a vegasi sorozat is érdekelt bő 300 ezer nézőt. A kézilabda BL-meccsre 274 ezren figyeltek. A célcsoportban is David Carusóék nyerték a házibajnokságot, a nyomozásra 12,7 százalék összpontosított.

Top 30, 18-49-es célcsoport

agb

Minden műsor a legnézettebb részével szerepel

Forrás: AGB Nielsen