Zsugázik, beszól és átalakít a Viasat3

Vágólapra másolva!
Pókerműsor, éttermeket átalakító valóságshow, új formában felbukkanó Pimasz úr, több külföldi reality és egy új sorozat - ezek a Viasat3 tavaszi tervei. A csatorna idén, az első félévben ugyanannyit költ saját gyártású műsorra, mint tavaly az első hat hónapban.
Vágólapra másolva!

6,5 százalék körüli nézettséget ért el a Viasat3 2008 utolsó két hónapjában, a 18-49-es célcsoportban, az egész napot tekintve - ez 13 százalékos növekedést jelent 2007 azonos időszakához képest. Az idei január a csatorna közlése szerint ugyancsak erős volt, a Viasat3 magyarországi működésének második legerősebb hónapja. A nézettség mellett bevételeit is növelte a vállalat, pontos számokat ugyan nem kommunikáltak, de a 2007-est 27 százalékkal szárnyalta túl a 2008-as bevétel.

A két csatorna pozicionálása után a Viasat3 nézőtáborának 55-60 százalékát nők teszik ki, a TV6 pedig épp a 18-39 éves kor közti férfiaknál erős, azaz a csatorna vezetői szerint megtalálta célcsoportját. Az [origo] megtudta, hogy a BL-meccsekre több csatorna is szemet vetett: az egyre nőiesedő Viasat3-ra biztosan nem kerül vissza az európai csúcsfutball (mikor a csatorna focit adott, kedden és szerdán, romlott a megszokott közönségaránya), de az országosan 37 százalékos lefedettségű TV6 versenyben van, hogy 2009 őszén is Bajnokok Ligája-mérkőzéseket adjon. A TV6-ról a UPC-vel folynak a tárgyalások, de ez így volt tavaly decemberben és ősszel is.

Leépítés nem volt a csatornánál, Kocsis Attila vezérigazgató szerint "konszolidációs év lesz 2009". Miközben a tévés piacon egy 15 százalék körüli bevételcsökkenés figyelhető meg, a Viasat3 igyekszik stabilizálni helyzetét azzal, hogy nem költ kevesebbet saját gyártású műsorokra idén az első félévben, mint tavaly az első hat hónapban.

Forrás: [origo]
Ő volt Peg Bundy

Három saját műsor indul a következő hetekben. A pókerversenyt szombat este 11-re tette a jelenleg programigazgató nélkül dolgozó Viasat3, ezt a Las Vegas vezeti fel. Korábban itt már írtunk róla, újdonság, hogy ismert személyiségek közül Rudolf Péter, Szabó Győző, Ganxsta Zolee, Marjai Judit és Kovács "Kokó" István is igent mondott a felkérésre, azaz leülnek zsugázni a hazai nagymenőkkel és ügyesebb amatőrökkel.

Gianni újra műsort kap a csatornán, március 6-án jelentkezik majd először, utána péntek este 10-es kezdéssel lesz képernyőn egy heti realityvel, melyben éttermeket, vendéglőket alakítanak át kisebb csapattal, melyben van sztárséf, kertész és lakberendező is. 12 epizód várható, mindegyikben egy budapesti vagy vidéki vendéglátóipari egységet javítanak fel. Nem feltétlenül cserélnek le mindent, néha elég átfesteni a falakat, más világítással, új étlappal, dekorációkkal, kisebb átrendezéssel is lehet sikereket elérni. A költségeket a csatorna állja.

Pimasz úr, azaz Papp Gergő is műsorral jelentkezik, heti 25 percben, ez március második felében startol. A csatorna több lifestyle-realityvel (mint a Nagy házalakítás) jelentkezik tavasszal, a nézettség alapján ezek bejönnek a női tévézőknek. Az 8 Simple Rules (Pimaszok) is a Viasat3-on fut március 2-tól, egy 2002 és 2005 közt forgatott amerikai szituációs komédiáról van szó, mely kint az ABC-n ment, és egy háromgyermekes család vidám napjait mutatja be. A főszereplő anyuka igen ismerős lehet a nézőknek, ugyanis Katey Sagal rengeteget volt már magyar képernyőn - ő volt Peg Bundy, az Egy rém rendes család-ban.