Egyről a kettőre - törökül

Vágólapra másolva!
Február 14-én szatirikus sorozat indul a Duna TV-n, mely két család, ezen keresztül két nép problémás együttélését mutatja be.
Vágólapra másolva!

Talán emlékeznek még a nézők a Patrick Duffy (Bobby a Dallas-ból) főszereplésével készült Egyről a kettőre című vígjátéksorozatra, melyben egy középkorú nő és férfi úgy költöztek össze, hogy mindketten vitték az előző házasságból származó gyerekeiket - akiknek eltérő neveltetése persze számos humoros szituációt teremtett.

Erre az alaphelyzetre épül a Duna TV-n szombaton induló Török kezdőknek is, csak a szituációt még megfejeli azzal, hogy más-más kultúrából származó szülőket szerepeltet. Doris egy német nő, Metin pedig egy török férfi, és mindkettőjüknek van két-két kamaszgyereke (egy fiú és egy lány) - így áll össze az új család.

A Török kezdőknek ennél fogva komolyabb problémákat is boncolgat, mint az Egyről a kettőre: a humoros helyzetek sem maradnak ugyan el, de fontossá válik a tolerancia, a kultúrák közötti átjárhatóság kérdése is. A széria nagy sikerrel futott a problémában igencsak érintett Németországban, de a Német Filmdíjon kívül olyan nemzetközi elismeréseket is begyűjtött, mint a Prix Italia vagy az Arany Nimfa-díj.

A sorozat február 14-én 19.00-kor indul egy dupla résszel, majd - a továbbiakban is két-két epizóddal - szombatonként ugyanebben az időpontban jelentkezik.