Kulturális magazin indul az MTV-n

Vágólapra másolva!
Extra címmel hetente jelentkező kulturális háttérmagazint indít február 19-én a Magyar Televízió.
Vágólapra másolva!

A csütörtök esténként, az m1-en látható tematikus adásokban Rózsa Péter különleges kulturális jelenségeket, produkciókat mutat be - elsőként a TÁP Színház előadását arról, miként függ a színház a pénzosztók kegyeitől. Az elsőként február 19-én, csütörtökön este 23 órától, az m1-en látható Extra - Kultúrháttér című magazin azonban nem éri be a tények puszta tálalásával - ígéri a csatorna. Az első műsorból például olyan ismereteket szerezhetnek a nézők a színháziak és a pénzosztók viszonyrendszeréről, amilyenekre színházlátogatóként ritkán adódik lehetőségük.

A hetente jelentkező kulturális háttérmagazinból kiderül, hogy mi, miért és hogyan működik a hazai kulturális életben, miközben a műsor választott témájában igyekszik ütközetni a véleményeket. Két tervezett téma: Milyen jövőt álmodnak az építészek Budapestnek, és mi valósulhat meg ebből? Mivel lepi meg az érdeklődőket a 2009-es magyarországi japán évad?

Forrás: [origo]

A műsor követi egy-egy kiemelt kulturális esemény előkészületeit, megvalósulását is, így a többi közt a 2009-es Haydn-év eseményeit, a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat előkészületeit, a Szépművészeti Múzeum föld alatti bővítését, vagy éppen Jancsó Miklós új filmjének forgatását.