Otthagyja a 24-et az egyik ötletgazda

Vágólapra másolva!
Távozik a 24 stábjából a sorozat fő alkotója, Jon Cassar, aki 55 epizód rendezésével járult hozzá a sikerhez. 
Vágólapra másolva!

Jon Cassar ezzel a legtöbbet foglalkoztatott rendező volt a 24-nél (utána Brad Turner következik, 31 epizóddal), emellett produceri teendőket is ellátott, és ő vitte a hatodik és hetedik évad közötti összekötő filmet, a 24: Redemption-t.

Most azonban úgy döntött, hogy kiszáll a sorozatból, mert nem tudott olyan szerződést kicsikarni a stúdióból, amilyet szeretett volna. A lépés az egész stábot meglepte, köztük Kiefer Sutherlandet is, aki pedig igen jó viszonyt ápolt a rendezővel.

"A következő, nyolcadik szezonban már nem leszek benne. Habár szomorú vagyok, hogy hat év után otthagyom a sorozatot, azért nagyon izgalmas lesz visszatérni a piacra, különböző emberekkel dolgozni, különböző kihívásokkal szembenézni" - mondta Cassar Michael Ausiellónak, az Entertainment Weekly újságírójának.

Cassar korábban olyan sorozatoknál rendezett, mint a Kung-fu: a legenda folytatódik, a Baywatch - Forró éjszakák vagy a Sheena, a dzsungel királynője. A 24 után elsőként a Washington Field pilotját fogja elkészíteni: a tervezett sorozat középpontjában egy elitosztag áll, amely Amerika-szerte segíti a rászorulókat - afféle Szupercsapat, csak épp felturbózva a kor igényei szerint.