Vágólapra másolva!
Rendkívül borúlátóak olvasóink az idei televíziós évadot illetően. 18 281 szavazat érkezett, és csak négy százalék optimista.
Vágólapra másolva!

2008 nem volt egy őrületesen izgalmas év a magyar televízióknál, és mivel az ismert gazdasági nehézségek miatt idén még kevesebb jut saját gyártású műsorokra, 2009 sem ígérkezik erősnek. Kivárás és óvatos taktikázás valószínűsíthető a csatornák részéről: inkább egy már bevált sorozat ismétlése várható, mint valami merész, de könnyen buktát eredményező, új formátum.

18 281 szavazat érkezett feltett kérdésünkre. A válaszadók közel 8 százaléka szerint szimplán rossz lesz 2009 a hazai tévékben, 27,6 százalékuk szerint egyenesen borzasztó, 23 százalékuk szerint pedig pont olyan lesz az idei, mint a tavalyi év.

Szellemi javulást vár olvasóink közel 14 százaléka, több szórakoztatásra szomjazik bő 12 százalék, világra nyitottabb hírműsorokat követel közel öt százalék, felismervén, mennyire provinciálisak tudnak lenni a hazai híradók. A válaszadók további 6,5 százalékának pedig már nemigen vannak illúziói: ők vállat vontak, és a "mindegy, csak foci legyen" opciót választották.