22 nap alatt a Föld körül

Vágólapra másolva!
Egyes szerencsések tévécsatorna pénzén utaznak remek helyekre, ott izgalmas kalandokat élnek meg, miközben a szakaszok nyertesei utakat, motorokat, a végső győztes pedig rengeteg pénzt nyer. Ez az Amazing Race.
Vágólapra másolva!

Az Amazing Race hat éven ár nyert Emmy-t kategóriájában, a legjobb vetélkedő-reality vonalon, tehát tud valamit. Az AXN-en a magyar nézők is izgulhatnak egy-egy rokonszenvesebb párosért, az amerikaiak pedig vasárnap este már új széria rajtját élvezhetik.

A reality nyolc éve fut, jól tartja magát, 11,2 milliós átlagnézettséggel futott az előző sorozat, ez 5 százalékos - tehát még elfogadható - csökkenést jelent. Mégis ráfért pár módosítás: az izgalmas feladatok végrehajtását hosszabban mutatják majd, így több idő jut minden párra. A repülőtéri várakozást és pultnál történő ácsorgást viszont száműzik a műsorból, időnyerés végett.

A végéig eljutó szereplők ezúttal 12 epizód alatt 40 ezer mérföldet tesznek meg, 22 nap alatt - korábban egy héttel tovább tartott a forgatás, tehát lehet, hogy csökkentett költségvetéssel indul az idei Amazing Race. Ettől függetlenül bizonyára lesz látvány: a kaliforniai start után lesznek kalandok Svájcban, Romániában, Szibériában, Indiában, Kínában, Thaiföldön és Hawaiion is.