Véres és durva lesz az új Spartacus

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban a Spartacus új, tévés feldolgozása készül: az ígéretek szerint a sorozat igencsak véres és brutális lesz. 
Vágólapra másolva!

"Ez egy nagyon kemény show lesz, lefejezésekkel, kettéhasított emberekkel" - mondta a Reutersnek a produkciónál showrunnerként közreműködő Steven DeKnight, majd hozzátette, az erőszak mellett nem félnek a szexualitás ábrázolásától sem.

Ennyi jó biztos van abban, ha az ember nem országos csatornának, hanem kábeladónak dolgozik. Az új Spartacus ugyanis a Starz csatorna gondozásában készül, amely az Ütközések sorozatverziójával keltette fel a közönség és a szakma figyelmét.

A Római Birodalom rabszolgája, Spartacus megjárta már a filmvásznat és a képernyőt is: a moziban Stanley Kubrick rendezésében Kirk Douglas jelenítette meg a figurát, egy 2004-es tévés feldolgozásban pedig a Vészhelyzet Kovac dokiját, Goran Visnjicet láthattuk a főszerepben.

A mostani adaptáció látványvilágában leginkább a 300-hoz fog hasonlítani, de a tévés előképek közül megemlíthetjük a Rómá-t is. A széria executive producere, Rob Tapert ugyanakkor úgy fogalmazott, a Spartacus-szal "a Gladiátor és a Deadwood találkozik". A Starz elvileg ősszel küldené képernyőre a sorozatot, de a főszerepre eddig még nem találtak megfelelő színészt.