Jönnek az igazi szellemvadászok

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban sorozat készül egy nyomozócsapatról, amely paranormális eseteket vizsgál - a valóságban is.
Vágólapra másolva!

A misztikus sorozatok még az X-akták sikere nyomán harapództak el, napjainkra pedig az sem teljesen szokatlan, hogy valós eseményekből merítenek - például A médium és a Szellemekkel suttogó is olyan tanácsadóval rendelkezik, aki állítólag a való életben is megélte a szériákban látott dolgokat.

A Sci Fi Channel 2004-ben előhozakodott a Ghost Hunters című sorozattal, amely igazi szellemvadászokat állított a középpontba, majd jött a Lisa Williams: Life Among the Dead, a címbeli médium életét bemutató reality. Az A&E csatorna is ezen a nyomvonalon halad tovább, legújabb sorozatában igazi paranormális jelenségekkel foglalkozik.

A Paranormal Cops középpontjában egy valóban működő chicagói nyomozócsapat áll, melynek tagjai nappal rendőrként dolgoznak, rendes munkájuk után pedig a megmagyarázhatatlannak tűnő eseteket próbálják megoldani. A csoport négy nyomozóból, két technikai munkatársból és egy médiumból áll. Tevékenységük azért fontos, mert a körzetben más nem foglalkozik természetfeletti jelenségekkel, a rendőrség többnyire elhajtja a kísértetekre, ufókra panaszkodókat.

A sorozat ebben az évben indul (pontos dátumot még nem tűztek ki), közben pedig az A&E hasonló műsora, a Paranormal State a harmadik évadjához érkezett - ebben nem rendőrök, hanem egyetemi hallgatók nyomoznak mindenféle kísértetek után.