24 az RTL-nek, 21 a TV2-nek

Vágólapra másolva!
Gyenge hét volt az előző, ismételt filmek futottak jobbára, a nagyobb tévék nem indították el még új sorozataikat, a bő fél éve futó főzőshow-k pedig annyira egysíkúak és unalmasak, mint a nagyi borsófőzeléke. Heti nézettség, kevés örömmel.
Vágólapra másolva!

23 százalékos átlagos nézettséggel az RTL Klub nyerte az elmúlt hetet, a TV2 21,3 százalékot jegyzett, az MTV pedig 10,4 százalékot írhatott fel. Estére mindhárom nagy csatorna növelte részesedését, leglátványosabban az RTL, tízből három tévéző figyelte esti kínálatukat. A kereskedelmi célcsoportban, tehát a 18 és 49 éves kor közti nézőknél 24 százalékkal nyerte a hetet a csatorna, a TV2 három százalékponttal maradt el ettől.

A Vacsoracsata volt a legnézettebb műsor a héten, de az 1,77 millió néző korábban sokszor nem lett volna elég a dobogóra sem. A Barátok közt is volt számtalanszor kétmillió fölött, most "csak" 1,75 millió követővel ért be a második helyre, a Fókusz elé. A TV2 Napló-ját 1,52 millióan figyelték, a Hal a tortán viszont volt már feljebb is, most 1,44 millió a legjobbja. Az MTV végre négy műsort is delegált a Top 30-ba, az Önök kérték, a Híradó is szépen hozott, de 800 ezer fölött volt a Kékfényés egy zenés műsor is.

Az ötven éves kor alatti felnőtteknél már nincs MTV-s műsor a legnézettebb harmincban. Itt a Barátok közt nyert, 36,6 százalékos közönségaránnyal, de néztek a fiatal tévézők akciófilmet, akciósorozatot is. A Vacsoracsata a tévé előtt ülő célcsoport több mint harmadát érdekelte január 20-án, ellenben a Hal a tortán csak a fiatal tévézők bő negyedét szórakoztatta. Fábry közel 34 százalékkal tért vissza.

Top 30, 18-49-es célcsoport

agb

Minden műsor a legnézettebb részével szerepel!

Forrás: AGB Nielsen