Clint Eastwood a BBC-nek dolgozik

Vágólapra másolva!
A neves színész-rendező, Clint Eastwood a tévé felé vette az irányt, a BBC egyik műsorához forgat.
Vágólapra másolva!

Clint Eastwood már a legendás dzsessz-zenész, Charlie Parker életét is filmre vitte (az 1988-as Bird-del), most pedig egy neves énekesről, Tony Bennettről forgat dokumentumfilmet. A mű a BBC Two egyik nagyhatású műsora, az Arena számára készül.

Az Arena különböző témájú dokumentumfilmjei között nem először találkozunk ilyen formátumú együttműködéssel, 2005-ben például Martin Scorsese készített egy portrét Bob Dylanről.

Eastwood kilencven percesre tervezett filmje a 82 éves Tony Bennettről szól: a színész-rendező természetesen több interjút készített magával az énekessel, de olyan rajongók is beszélnek Bennetthez való viszonyukról, mint a már említett Scorsese, Alec Baldwin vagy az énekessel egyidős Mel Brooks (olyan paródiák rendezője, mint az Űrgolyhók vagy a Drakula halott és élvezi).

Az Arena szerkesztője, Anthony Wall szerint Eastwood már nagyon régóta el akarta készíteni ezt a filmet, közvetlen előzményként 2007-ben a Tony Bennett: The Music Never Ends című dokumentumfilmnél látta el a produceri teendőket.

Tony Bennett hatása már csak a neves rajongók számából is lemérhető, de tegyük még hozzá, hogy a pályatársak közül Frank Sinatra őt tartotta a legjobb énekesnek, munkásságát pedig számos Grammy- és Emmy-díjjal jutalmazták.