2008: visszatérők, újrakezdők a tévében

Vágólapra másolva!
Idén sok olyan produkciót láthattunk a tévében, amit már ismerhettünk korábbról: feltámasztották a Knight Rider-t és a Beverly Hills 90210-t, a Terminator és a Star Wars sorozatát pedig más formában folytatták az alkotók. Az amerikaiak angol sorozatokat remake-eltek, és pár régi szuperhős is megkezdte legújabb, rajzos kalandját. Ismert sztorik új köntösben, 2008-ból. 
Vágólapra másolva!

Terminator: The Sarah Connor Chronicles

A Terminator-sorozat az év egyik legjobban várt premierje volt, amit alá is támasztottak a kezdeti nézettségi adatok: a bevezető részre átlag 18,3 millió amerikai volt kíváncsi - igaz, a nagyfokú érdeklődéshez nyilván hozzájárult az írósztrájk is, hisz annak ideje alatt a nézők nemhogy új műsorokhoz, de bejáratott sorozatok új évadjaihoz sem igen jutottak. A közönség lelkesedése a későbbiekben alább is hagyott, egy ideig úgy tűnt, hogy a második évad közepén elkaszálják a sorozatot. Végül is megrendelték a teljes évadot, az esetleges harmadik szezonról tavasszal döntenek.

A Terminator: The Sarah Connor Chronicles, a történetet tekintve, ott folytatja, ahol a Terminator második része abbahagyta: az ott ábrázolt események után pár évvel, 1999-ben játszódik, Sarah Connor (a 300 Gorgo királynője, Lena Heady) és kamasz fia, John (a Hősök közönségkedvence, Thomas Dekker) már nem menekül a gonosz robotok elől, inkább harcba indul ellenük. Arnold Schwarzenegger már kiszállt a buliból, helyét egy törékenynek tűnő lányrobot vette át, aki John iskolatársának adja ki magát - őt a Firefly-ból vagy a 4400-ból ismerős Summer Glau játssza.

Star Wars: The Clone Wars

Hat Star Wars-film után megérkezett a hat és feledik, vagyis a Star Wars: The Clone Wars című rajzfilmsorozat pilotja, melynek tévéforgalmazását a mozikban vezették be. Az új sztori abban is különbözik elődeitől, hogy nem élő szereplőkkel forgatták, hanem 3D animációt alkalmaztak - ami, az ismert technikai háttérhez képest, elég darabosra sikerült. A történet középpontjában egyébként Anakin Skywalker áll, aki azonban még nem vált Darth Vaderré, sőt van egy padavanja, vagyis tanítványa is: a The Clone Wars kronológiailag így A klónok támadása és A Sithek bosszúja közé illeszkedik.

Knight Rider

Amennyire vártuk a Terminator-sorozatot, annyira rettegtünk a Knight Rider felélesztésétől: David Hasselhoff (vagyis Michael Knight) feszes bőrdzsekije, April tupírhaja vagy KITT modorossága ma már rettentő ciki lenne, másképp megcsinálni a sorozatot pedig sok egykori rajongó szemében szentségtörésnek számítana. A megoldás végül is felemás lett, hisz egy modern, ütős akciósorozatot kaptunk, aminek viszont nem sok köze van a Knight Rider-hez - az alapsztori inkább csak ötlethiányról tanúskodik, sajnos nem tudjuk a nagy klasszikus előtti tisztelgésként felfogni.

Knight Rider Online

A történet itt egyenes vonalon halad, legalábbis ami az időrendet illeti: jó huszonöt évvel vagyunk Michael Knight egykori kalandjai után, helyét már fia, Mike Traceur vette át, akinek sokáig fogalma sincs apja kilétéről és ezzel együtt korábbi tevékenységéről. Az ifjú hőst Justin Bruening játssza, akit egy szappanoperából, az All My Children-ből ismerhet a nagyközönség. Érdekesség, hogy eredetiben Val Kilmer (Top Gun, Doors, Az Angyal) adja KITT hangját.