Élet a Dallas után

Vágólapra másolva!
November elején ünnepelte a Dallas stábja a sorozat indulásának 30. évfordulóját. A színészek jócskán megöregedtek, az annak idején Jockeyt alakító Larry Hagman például már 77 éves. Néhányuknak bejött az élet, a Dallas után is ment a szekér, míg másokról nem sokat hallottunk azóta - és sajnos akadnak olyanok is, akik már soha többé nem mulatozhatnak a társasággal. Mi történt a kultikus széria szereplőivel?
Vágólapra másolva!

Jockey Ewing: Larry Hagman

A Dallas bizonyára nem lett volna az, ami, ha az alkotók nem találnak egy ilyen karakteres főgonoszt a sorozathoz - más kérdés, hogy Larry Hagman nem az első választás volt, csak az után került szóba, hogy Robert Foxworth (aki később a Falcon Crest-ben játszott hasonló figurát) visszautasította a szerepet. Hagman a Dallas után leginkább súlyos alkoholproblémájával került az újságok címlapjára, majd májátültetéséről is sokat cikkeztek.

Sorozatszerepeket nem nagyon kapott, bár játszott az Orleans című jogi drámában, majd a Kés/Alatt-ban vendégszerepelt. Aktivistaként viszont ismertté vált: kampányol a szervátültetés mellett, a Peace and Freedom Party (vagyis a Béke és Szabadság Pártja) tagjaként pedig rendszeresen bírálta a volt elnök, Bush politikáját. 2001-ben önéletrajzi könyvet jelentetett meg Hello Darlin': Tall (and Absolutely True) Tales About My Life címmel.

Bobby Ewing: Patrick Duffy

Patrick Duffy színészként jóval nagyobbat tudott fordítani azon a képen, ami Bobby nyomán kialakult róla a nézőkben: a Dallas után egy szituációs komédia felé vette az irányt, hétről hétre az Egyről a kettőre című sorozatban mókázott népes családjával. Szerepelt a Gazdagok és szépek című szappanoperában, 2006 karácsonyán pedig pantomimművészként debütált a Hamupipőke egyik adaptációjában. Idén játékmesterként is kipróbálta magát a Bingo America című tévés vetélkedőben, de a második szezon irányítását már átadta másnak.

Pamela Ewing: Victoria Principal

Bobby feleségének, Pamelának alakítója Victoria Principal Productions néven alapított saját produkciós céget, melynek filmjeiben önmagát is előszeretettel szerepeltette. Emellett a kozmetikai iparba is beszállt: bőrápolási termékeit az egész világon ismerik, sőt több könyvet is írt ebben a témában. Vendégszerepelt a Providence-ben, a Jack és Jill-ben, valamint a Family Guy-ban - komolyabb visszatérési lehetőséget a 2000-2001-ben forgatott Titánok adott neki: itt állandó szereplő volt, de a sorozat végül csak tizenhárom részt ért meg, Principal pedig azóta nem játszott semmiben.

Bobby, Pamela: régen és ma

Samantha Ewing: Linda Gray

Külföldi honlapokon hiába keressük így a szereplők között, Samantha ugyanis eredetileg Sue Ellen néven szerepelt a Dallas-ban - ahogyan Jockey J. R.-ként jelent meg. Megformálója, Linda Gray a kultsorozat után a Melrose Place-ben tűnt fel (Heather Locklear karakterének anyjaként), majd az ebből kinőtt Modellügynökség-ben domborított, és a 90210-ben is kapott egy vendégszerepet. Patrick Duffyhoz hasonlóan ő is játszott a Gazdagok és szépek-ben, emellett szívesen vállal színházi szerepeket, jelenleg épp a Becéző szavak színpadi változatával turnézik Nagy-Britanniában.

Samantha, Cliff: régen és ma

Cliff Barnes: Ken Kercheval

A Ewingok ősi ellensége a valóságban pár tévésorozatot vállalt, bár egyikben sem kapott túl nagy szerepet: többek között a Kojak, a Mike Hammer magándetektív, a Vészhelyzet vagy a Nyughatatlan Jordan egy-két epizódjában fedezhették fel a nézők. Kercheval vénségére börtönbe is került, 2006-ban tartóztatták le ittas vezetésért. Tüdőrákja volt, de ma már gyógyultnak számít, jelenleg a 73. életévét tapossa.