Heti kérdés - Álmaim tévéje

Vágólapra másolva!
Két hónapja indult sorozatunkban tévéseket kérdezünk ugyanarról: minden héten öten válaszolnak. Tudjuk, van-e példaképük, tudjuk, hogy melyik a kedvenc rajzfilmjük, mely csatornára kapcsolnak először, mely műsorok kihagyása okoz nekik fájó hiányérzetet. Most az ideális televízióról faggattuk őket.
Vágólapra másolva!

Sorozatunkban hetente más-más, de mindig a tévéhez köthető kérdést teszünk fel a televízióból ismert embereknek, képernyősöknek, színészeknek, műsorvezetőknek. Első kérdésünk logikusan az első tévés emlékre vonatkozott, a második pedig arra, hogy ha csak három csatornát választhatna, melyik három lenne az. Harmadjára az élő adásról és a felvételről sugárzott műsorokról faggattuk a tévéseket, aztán a külföldi csatornákra kapcsoltunk, aztán a példaképek jöttek, majd a kedvenc animációs filmek, a naponta látogatott tévécsatornák, a korhatáros karikák, ezek haszna, értelme, megítélése. A kérdés ezúttal:

Milyen lenne álmai televíziója?

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Ördög Nóra

Az lenne az igazi, ha össze lehetne válogatni a programokat előre, mert szeretném, ha a kedvenc műsoraim este lennének, amikor ráérek tévét nézni. Főleg sorozatok lennének, és kevés film, mert azokat a moziban szívesebben nézem. És persze a sok látványos, élő show-műsor kikapcsolódást nyújtson a nézőknek.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Gundel Takács Gábor

Nem az a kérdés, hogy milyen lenne álmaim televíziója, hanem az, hogy milyen lenne álmaim tv-nézője. Nos, olyan, aki úgy néz tévét, mint ahogy az ember könyvet olvas. Leveszi a polcról azt a könyvet, ami érdekli és elolvassa, azaz bekapcsolja a tévét, ha kezdődik az a műsor, ami érdekli, azután ha vége van, kikapcsolja. Tapasztalatom szerint túl sokat tévéznek az emberek, és túl keveset olvasnak, beszélgetnek. A vetélkedőműsorok tapasztalata az, hogy döbbenetes hiányosságok vannak az átlagos műveltségben. Volt olyan játékosom, aki még nem hallott Szász Endréről, de tudta, hogy mit csinált előző este a Barátok közt-ben Magdi anyus.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Vágó István

Gyakorlatilag álmaim televízióját nézem a neten, mert ma már mindenki létrehozhatja álmai tévéjét azáltal, hogy a neten lehívja az általa érdekesnek tartott műsorokat.

Vitaműsorokat, elemző műsorokat, ismeretterjesztő műsorokat nézek, nem csak a frisseket, de előfordul, hogy visszamenőleg is előszedek valamit. Erre jó a YouTube például, ahol számomra a téma és nem a nyelv dönti el, mit nézek meg.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Barabás Éva

Álmaim tévéjében kicsit előbb kezdődne a Portré című műsor, mint most, amúgy igazából nincsen ilyen álmaim tévéje. Tudatosan nézek tévét: kiválasztom, amit nézni szeretnék. Kedvelem a show-kat, ahol ismeretlen tehetségek mutatkoznak be. Álmaim tévéjében újrakezdődne az Ász című műsor, amelyben tehetséges diákokat lehetett megismerni.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Nika György

Erre több mint húsz év televíziós múlt után sem tudok válaszolni. Olyan sztereotípiát azonban leírhatok, hogy mindenki találja meg a műsorban, ami neki fontos, szórakoztató. Ilyen azonban nincs. Ezért is álom az egész.



Mi volt élete első tévés élménye?
Ha csak három csatornát foghatna, mely három lenne? Miért?
Néz külföldi tévét? Melyeket?
Élőben vagy felvételről, melyik a jobb?
A kedvenc rajzfilm?
Az a fránya karika - korhatáros műsorok