Alakul az Office testvérsorozata

Vágólapra másolva!
Már áprilisban felröppent az Office spin-offjának híre, de eddig nemigen tudhattunk róla semmit: most már megvan az első szereplő, körvonalazódik a dolog.
Vágólapra másolva!

Az Office amerikai változata nálunk csak pár hete debütált a Viasaton: a tengerentúlon már az ötödik évadra is megvan a megrendelés, sőt áprilisban egy spin-off tervével is előállt a sorozatot futtató csatorna, az NBC.

A két executive producernek, Greg Danielsnek és Mike Schurnak rengeteg ötlete van a testvérsorozattal kapcsolatban, de eddig nemigen hozták azokat nyilvánosságra. Azt mindenesetre lehet tudni, hogy a megvalósításban gyakorlott írók segítenek nekik: a Szeretünk, Raymond írója, Tucker Cawley mellett a számos talkshow-ba vicceket gyártó Dan Goor vesz részt a produkcióban.

Az itthon kevéssé ismert Aziz Ansari személyében megvan az új sorozat első szereplője is: a színész az MTV-n futó Human Giant egyik ötletgazdája, szerepet kapott a nálunk szintén frissen indult Dokik (Scrubs) nyolcadik évadjában, valamint feltűnt a magyarul Slágermájerek címet kapott Flight of the Conchords-ban is.

Az Office társprojektjéről cikkező Varietyből azt is megtudhatjuk, hogy az alkotók nem egyszerű spin-offként képzelik el az új szériát, vagyis biztosan nem fognak azzal a kézenfekvő megoldással élni, hogy az iroda egyik dolgozóját átküldik egy másik munkahelyre - lásd a Grace klinika doktornőjét, aki a Doktor Addison-nal vágott bele új munkájába.

A tervek szerint itt csak egy egészen laza átvezetésről lesz szó, mint például a Beverly Hills 90210 és a Melrose Place esetében: előbbi sorozat egyik szereplője ugyanis szerelmével üldözte a másik széria figuráját, de igen hamar rájött, hogy ők ketten nem egy világ, így vissza is költözött Beverly Hillsbe, nem jelent meg tehát állandó karakterként az új sorozatban.