A Vészhelyzetnek vége, más egyenruha jön

Vágólapra másolva!
Miután a Vészhelyzet véget ér, annak egyik ötletgazdája az orvosok helyett inkább rendőrökkel foglalkozna. 
Vágólapra másolva!

Tizenöt évad után, jövő februárban véget ér a sokak által kedvelt és a műfajra is nagy hatást gyakorolt kórházi sorozat, a Vészhelyzet. Az író-rendező-producer John Wells nem kíván sokáig ülni a babérjain, máris egy új széria pilotján dolgozik az NBC-nek.

A csatorna nagyon bízhat Wellsben, hisz a műsort a Vészhelyzet méltó utódjaként tartják számon, anélkül, hogy egyetlen epizódot is láttak volna belőle. Az új produkció egyelőre az LAPD munkacímet viseli, ami a Los Angeles-i rendőrségi részlegre utal, a történet szereplői tehát kék egyenruhára cserélik a fehér köpenyt.

Wellstől egyébként nem teljesen idegen a téma, hisz az ő keze munkáját dicséri a Harmadik műszak is, melyben a mentősök és a tűzoltók mellett a rendőrök mindennapjaiba is bepillanthatunk. Az író-producer amúgy sem tétlenkedik: a Vészhelyzet mellett levezényelte Az elnök emberei-t, a 2008-2010-es időszakban pedig hat nagyfilm produceri teendőit látja el.

Mostani vállalkozásához megfelelő társat választott magának, az LAPD epizódjait ugyanis a címében is hasonló (csak épp az Egyesült Államok átellenes partján játszódó) NYPD Blue - New York rendőrei egyik írója, Ann Biderman jegyzi, aki tevékenységéért Emmy-díjat is kapott.