Ünnepel az MTV, kivár a TV2, az RTL Klub

Vágólapra másolva!
Néhány nap után világosan látható, hogy a meccsek alatt nagyon él az MTV, ilyenkor nézettségben veri a TV2-t, RTL Klubot. A délutáni és az esti mérkőzés közti szünetben lévő fél nyolcas Híradó-t is jóval többen nézik, mint egy héttel korábban.
Vágólapra másolva!

Az MTV inkább csak nagy sportesemények közvetítésekor tud nézettségben ellenfele lenni a két nagy kereskedelmi tévének. Tegnap például a legtöbb tévénéző meccseket nézett az m1-en, az RTL és a TV2 gyenge napot zártak.

A labdarúgó Európa-bajnokság délutáni mérkőzését 814 ezren kísérték figyelemmel az AGB adatai alapján, ez a tévénézők 24,9 százaléka. A 18-49 éves korosztálynál - tehát a kereskedelmi célcsoportban - még ennél is jobb volt az arány, 28,1 százalékuk volt kíváncsi a Csehország-Portugália meccsre. A köztévét délután átlagosan másfélszer-kétszer annyian nézték, mint a két kereskedelmi csatornát.

Az esti közvetítés a kereskedelmi tévék nézőinél szintén lényegesen több érdeklődőt csábított az MTV-re: átlagosan 1 millió 106 ezren kapcsoltak a meccsre, ez az éppen tévéző lakosság 26,5 százalékát jelenti. A fiataloknál 26,6 százalékos közönségarányt ért el az m1 a Svájc-Törökország közötti mérkőzés sugárzásával. Mindez pozitívan hat az MTV-s hírműsorok, Az Este és a Híradó nézettségére is, a fél nyolcas Híradó-t minden nap átlagosan 900 ezren látják.

A délutáni meccs alatt a TV2 nézettsége a célcsoportban szerény 21,4 százalék volt, és ez este sem javult sokat. Az RTL a portugál-cseh meccs ideje alatt 19,6 százalékra csökkent, és az esti meccs alatt is csak 21,1 százalékot tudott elérni. A régi szokásokon persze nehéz változtatni, így nagyon sokan tódultak az RTL-re, megnézni, vajon min sopánkodik Magdi néni, és ezúttal milyen ravaszságot eszel ki Miklós. A Barátok közt tehát műsorideje alatt a legnézettebb program volt, de miután bezárt a Rózsa presszó, a nézők tömegesen váltottak az esti meccsre.

agb

A kereskedelmi tévék programigazgatói ugyanakkor nem aggódnak túlzottan, kalkuláltak a nézőveszteséggel, és meg vannak győződve róla, hogy a döntő után helyreáll a világ rendje, és visszamennek az ötven alatti felnőtt nézők a megszokott csatornákra. Bővebben erről itt olvashatnak.