A foci Eb-vel nyert az MTV is

Vágólapra másolva!
Alighanem bejön az MTV számítása, és jelentős nézettségnövekedést regisztrál majd a futball EB alatt - legalábbis az első négy meccset sokan figyelték.
Vágólapra másolva!

A nézettségmérés a nagy futballesemények estéjén nem ad igazán pontos képet a valós helyzetről, hiszen a világbajnokság meccseit, az Eb mérkőzéseit vagy a BL-elődöntőket, döntőt sokan nézik társaságban, legyen az kivetítő előtt, lakásban vagy kocsmában. Nagyobb csoportok verődnek össze ilyenkor, az AGB mérése pedig nem jelzi, hogy hol nézték tízen, hol húszan az összecsapásokat.

A mérés szerint mindenesetre a teljes lakosságból 742 ezren követték a megnyitóünnepséget, közel egymillióan a nyitómeccset. A szombat esti portugál-török rangadót már 1 millió 93 ezer néző figyelte, ez 25,6 százalékos közönségarányt jelent. A 18-49-es kereskedelmi célcsoportban is közel 23 százalékot ért el a mérkőzés, a fiatal nézőknél az MTV igen ritkán ér el ilyen jó eredményt.

Forrás: [origo]

A vasárnap egy viszonylag gyenge nézettségű meccset hozott először, az Ausztria-Horvátország nem izgatta fel különösebben a magyart (vagy épp akkor autóztak hazafelé a Balatonról, a Velencei-tóról, a kiskertből a városba). A délutáni meccset 781 ezren figyelték (20,4 százalék), este viszont annál nagyobb várakozás övezte a német-lengyelt, amit 1,24 millióan választottak. A négy éven felüli lakosságnál így bő 27 százalékot jegyzett az m1, de az ötven alatti felnőtteknél is 26,3 százalékot ért el a meccs - és a java még hátravan.