A szökés legnyomasztóbb arca

Vágólapra másolva!
Egyik kedvenc tévés pszichopatánk, A szökés című sorozat zsebese, Robert Knepper a spanyol 20 minutos című lapnak nyilatkozott. Eleinte félt attól, hogy a Prison Break után nem kap majd munkát, mert mindenki az eszelős tekintetű, hibbant, pedofil gyilkossal azonosítja majd, de azóta már mozizni is hívták.
Vágólapra másolva!

"Egy majdnem ötéves gyerek apja vagyok, az életem központjában ő és a feleségem állnak. Sokan kérdik, miképp tudok T-Bag bőrébe bújni, igazi apaként" - fejtegette az egyik legőrültebb, legriasztóbb figurát alakító Knepper, hozzátéve, hogy örül a szerepnek, mert legalább nem egy unalmas fickó. Sarah Wayne Callies, a Sara Tancredit alakító színésznő nyilatkozta egyszer, hogy Theodore Bagwell (T-Bag) a kedvenc figurája a sorozatban, ami talán meglepő, mert nem egy kedves fickó: alighanem több kisgyerek is sírva fakadt, mert akkor pillantott óvatlanul a képernyőre, mikor az eszelős tekintetű, véres ruhájú szökött fegyenc épp valakit fenyegetett.

Az első évadra visszatérve a színész elmondta, hogy kifejezetten nyomasztó volt egy börtönben forgatni. "Olyan volt, mint valami várkastély. Ugyanakkor olyan szagot éreztünk, ami oda beivódott évek alatt. Abból is tudtad, hogy ott valóban rettenetes dolgok történtek" - tette hozzá.

Mikor kedvenc epizódjairól kérdezték, jelezte, hogy csak két jelent volt, ami megkavarta, azok viszont tényleg erős hatással voltak rá. Az egyik, mikor a 20 részben szereplő John Abruzzi (Peter Stormare) torkát vágja át késsel, a másik pedig az, mikor visszatér a régi házba, ahol lakott, és rátörnek a régi emlékek.

"A legkeményebb jelenet? Amikor egy kislánnyal vagyok egy medencénél, és gyakorlatilag csábítgatom magamhoz. Az én karakterem elrabolt és meggyilkolt 12 éves gyerekeket, és számomra, főképp apaként, nagyon nehéz volt megértenem, hogyan lehet ilyesmit tenni" - emlékezett.

fox
fox

A stábról ragyogó véleménnyel van, nagy barátként jellemezte a többieket. Egy olyan csoportként írja le a társaságot, ahol folyamatos a viccelődés, annak ellenére, hogy teljesen kiszámíthatatlan a jövő, mert bármikor bárkit kiírhatnak a szériából. Állítólag a korábbi évadokban is csak 1-2 részre láttak előre a szereplők, nem tudhatták, mi lesz a karakterük sorsa. "Az hiszem, hogy ez a karakter egy valós személyiség, nem tökéletesen rossz, nem teljesen jó. Ha azt mondják nekem, hogy T-Bag holnap meghal, akkor szépen megköszönném a közös munkát" - vont vállat.

Hogy csúnyán néz-e Wentworth Millerre, a nőknél elért sikerei miatt? "Féltékeny vagyok! Nem, igazából nekem már volt egy nagy sikerem, nem kell aggódom a nők miatt. Én boldog vagyok házasemberként, de úgy gondolom, hogy érdekes lehet jóképű pasiként élni. Jóképű, okos, tehetséges, megvan neki mindene. Igen, ő napjaink egyik divatos tévés személyisége" - mondta.

fox
fox

A jövő miatt nem aggódik különösebben. "Nem tudom, mikor ér véget A szökés. Tavaly még nyomasztott egy kissé, hogy nem fogok tudni másban dolgozni, mert mindenki T-Bagként ismer, de szerencsére kaptam azóta szerepet egy mozifilmben is. Biztos vagyok benne, hogy maradok a színészetnél, mert olyan vagyok, mint egy kaméleon" - fejezte be.

A színészt eddig közel nyolcvan tévés vagy mozis produkcióban láthatták a nézők, például a Star Trek-ben, az Esküdt ellenségek-ben, de kapott mellékszerepet a Nikitá-ban, a CSI: Miami helyszínelők-ben vagy a Vészhelyzet-ben is. Az Emmy-díjas Carnivale című szériában már 12 részben szerepelt.