Heti kérdés: élőben vagy felvételről?

Vágólapra másolva!
Új sorozatunkban hetente más-más, de mindig a tévéhez köthető kérdést teszünk fel a televízióból ismert embereknek, képernyősöknek, színészeknek, műsorvezetőknek. Első kérdésünk logikusan az első tévés emlékre vonatkozott, a második pedig arra, hogy ha csak három csatornát választhatna, melyik három lenne az. Itt a harmadik kör.
Vágólapra másolva!

A heti kérdés: Melyikben érzi jobban magát? Rögzített vagy élő adásban?

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Hajdú B. István:

Mindenképpen az élőben. Az elmúlt 6-8 évben az összes közvetítés, amelyben részt veszek, élő. Szerintem a rögzített műsor megöli a gondolkodást, mert ha valami nem sikerül elsőre, lehet újra próbálkozni. Én egyébként is oldottabb vagyok az életben, és fontosnak tartom az azonnali visszajelzést - ezt élő műsorvezetésben, rendezvényeken tesztelem is. Nagyon művi dolognak tartom, hogy a műsorvezető csak a kamerának beszél, tudva, hogy a nézők csak később láthatják az adást.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Lévai Balázs:

Hosszú idő után élőztem a közelmúltban, M. Kiss Csaba helyett ugrottam be a Szempont című műsorba. Annak idején a Záróra és a Nagy Könyv is élő volt, de a többi műsorom rögzített. Az élő műsor megemeli az adrenalinszintet, pörög, a rögzítettben viszont talán jobban lehet alkotni, mert van idő arra, hogy valóban átgondolt, jól szerkesztett műsor készüljön, és persze a rögzített műsor kevésbé stresszes. Ezért kicsit összehasonlíthatatlan a kettő, nem is tudnék választani, mind a kettőt szeretem.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Liptai Claudia:

Mindenképpen az élőben. Imádtam például a Big Brother-t. Az élő adás olyan stresszel jár, ami engem pozitívan sarkall, ráadásul a spontaneitás nagyon közel áll hozzám. A rögzített műsorokban valami elvész, ha többször meg kell állni, elölről kell kezdeni. Természetesen színésznőként könnyen meg tudom oldani, hogy természetesnek hasson a rögzített felvétel is, de én az élő műsort jobban szeretem, mert érdekelnek a váratlan helyzetek, sőt kifejezetten keresem is az ilyeneket.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Szántó Dávid:

Egyértelműen az élőben, mert az a természetes. A sportműsorok 99 százaléka élő, ezért ezt szoktam meg. Jobban érzem magam az élő adásban, a feszültség sem zavar. Az élő adás jobban fel is spannol, jobb munkára sarkall.

A stressz nem gond, sőt, néha segít is az igazi eredmény elérésében. Az élő adásban nagyobb a kihívás, és nagyon szeretem a kihívásokat. Dolgoztam már rögzített műsorokban is, de valahogy az élő az én világom.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Veiszer Alinda

Ma is élőszerűen csinálom a műsoraimat, bár rögzítettek, de mindig csak annyit veszünk fel, hogy vágás nélkül leadhatóak legyenek. Ezért azt hiszem, közelebb áll hozzám az élő műsor. Ilyenkor megnő az adrenalinszint, és szigorúan be kell tartani a műsor menetét, ez ösztönzőleg hat rám. Szerintem a vágott műsorban az ember hajlamos eltespedni. De az is igaz, hogy műfaja válogatja, tehát vannak olyan műsorok, amelyeket egyszerűen nem lehet élő adásban jól megcsinálni.

Korábban:

Mi volt élete első tévés élménye?

Ha csak három csatornát foghatna, mely három lenne? Miért?