Tematikus hétvége a Duna TV-n

Vágólapra másolva!
A lengyel hét után ezúttal északabbra fordul a Duna TV: a hétvégén Norvégiával, illetve az ország kultúrájával ismerkedhetünk meg.
Vágólapra másolva!

A széles tematikus kínálatból az átlag közönséget bizonyára a norvég játékfilmek érdeklik a legjobban: szombaton a Hawaii, Oslo című alkotást tekinthetjük meg, amely a Rövidre vágva stílusában mutatja be pár ember történetét, akiknek élete egy szokatlanul meleg napon hirtelen összefonódik.

Vasárnap egy remek körképet kapunk az ország lakosságáról, a vidéki benzinkút körül játszódó A legtöbb ember Kínában él című filmben, mely hat forgatókönyvíró és kilenc rendező közös munkája. A filmbeli események a választások előtti napon történnek, így Norvégia politikai berendezkedéséről is megtudunk egyet s mást.

Az ország kulturális termékeiből más műfajban is kaphatunk ízelítőt, hisz Ibsen két darabjának színházi közvetítését is élvezhetjük - pénteken a Nóra, vasárnap a Peer Gynt kerül adásba. Hallgathatunk ezenkívül norvég népzenét, a komolyzene kedvelői pedig Grieg egyik darabjára kapcsolódhatnak ki.

Természetesen több ismeretterjesztő alkotást is láthatunk a három nap alatt, ezek közül kiemelkedik a Változatok északi fényre - Norvégia két tételben című dokumentumfilm, melyet külön erre az alkalomra forgatott a Duna TV stábja. A hétvége teljes kínálata itt olvasható.