Vágólapra másolva!
A Survivor ötletgazdája, Mark Burnett a History Channelhöz igazol, ahol egy történelmi expedíciót fog rekonstruálni.
Vágólapra másolva!

Mark Burnett ezidáig olyan reality műsorokat talált ki és valósított meg, mint a Survivor, az Okosabb vagy, mint egy ötödikes? vagy a menő munkahelyre pályázók tévés versenye, a The Apprentice. Ebből a Survivor (volt) a legnagyobb hatású, gyakorlatilag a valóságshow-k egy új ágát hozta létre.

A forgatókönyv nélküli produkciók tárházát most egy újabb izgalmas darabbal gazdagíthatja a producer: a History Channel támogatásával megidézné Henry Morton Stanley Afrika-expedícióját, mely az eltűnt felfedező, David Livingstone nyomát kutatta. Stanley annak idején a Tanganyika-tó körül bukkant rá Livingstone-ra, majd együtt eljutottak a Nílus forrásáig.

Burnett a 19. századi eseményeket rekonstruálná, ugyanazokkal a technikai feltételekkel vágna tehát neki az expedíciónak - így egyáltalán nem biztos, hogy csapata célba ér. Mindenesetre a realityguru nagyon lelkes a projektet illetően: "Ez igazából egy visszatérés a gyökereimhez" - mondta, nem afrikai származására, hanem tévés pályafutásának kezdetére utalva.

Műsorgyártóként ugyanis az Eco-Challenge című produkcióval robbant be a köztudatba, ahol a versenyzőknek elsősorban a természettel kellett megküzdeniük. A játékosoknak felváltva kajakkal, biciklivel, búvárkodva vagy hegyet mászva kellett eljutniuk a célba - a terep mindig vadregényes volt, a műsor helyet kapott például Marokkóban, Argentínában és Új-Zélandon is.