Vágólapra másolva!
Az MTV Tűzvonalban című krimije díjat nyert a moszkvai Detektívfesztiválon (DetectiveFEST - Törvény és Társadalom). Őszig több tévés eseményen szerepel majd a magyar sorozat.
Vágólapra másolva!

Idén tizedik alkalommal rendezték meg április 16. és 21. között Moszkvában a detektívfilm és törvényvédő tematikájú televíziós műsorok nemzetközi fesztiválját. Idén a televízió-sorozat kategóriában a Magyar Televízió Tűzvonalban című krimije, a Pók a hálójában epizódjával nevezett - és nyerte el a díjat.

A világon az egyetlen detektívfilmes televíziós fesztivált első alkalommal 1999-ben rendezték meg Moszkvában, ötletgazdája Jurij Matyusim, a belügyminisztérium egyik akkori munkatársa volt. A bűnözés és a terrorizmus elleni harc lett a fesztivál fő mottója.

Az évek során aztán több ország is csatlakozott a kezdeményezéshez, s mára Olaszországtól Németországig számos ország ott van a rendezvényen. A díjátadót követően nyártól őszig több fesztiválon is bemutatják a versenyen szerepelt alkotásokat.

Hábermann Jenő producer egy hete az [origo]-nak elmondta, hogy nincs nagyobb akadálya annak, hogy folytatódjék újabb évaddal a Tűzvonalban - logikusan csak pénz kérdése az egész. "Pozitív hozzáállást tapasztaltam a Magyar Televízió részéről. A nézők szeretik, a színészek odavannak érte. Ha sikerül megegyezni, akkor nyáron már indulhat is az újabb részek forgatása" - jelezte, hozzátéve, hogy a sztorin, a forgatókönyvön már most is dolgoznak, hogy ne nyáron kelljen kapkodni.